Удар по амбициите на Анчелоти и Реал: Ужасяваща травма изважда Куртоа от игра до април 2024


Удар по амбициите на Анчелоти и Реал: Ужасяваща травма изважда Куртоа от игра до април 2024
Снимка: Getty Images

2246 0

Една от големите звезди в отбора на Реал Мадрид - Тибо Куртоа, е скъсал предна кръстна връзка на лявото си коляно, като това бе оповестено от "кралския клуб". Съобщава се още, че белгийският национал много скоро ще претърпи и операция.

"След проведени тестове на Тибо Куртоа, играчът бе диагностициран със скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно. Играчът ще бъде опериран в следващите дни", пишат мадридчани на официалния си уебсайт.

Възстановяването

Припомняме, че скъсаните коленни връзки са една от най-тежките контузии, които един спортист може да претърпи, а възстановяването отнема около половин година. Мадридският гранд не посочва кога ще видим отново Куртоа на терена, но според испанския журналист - Марио Кортегана, се очаква стражът да се върне в игра през март или април 2024 година.

Тибо Куртоа се установи като един от ключовите футболисти в стартовата единайсеторка на Карло Анчелоти. Белгийският вратар имаше огромна заслуга за спечелването на Шампионска лига през сезон 2021/22, когато собственоръчно спря Ливърпул на финала в Париж. 

По всяка вероятност мястото на Куртоа ще бъде заето от 24-годишния украинец Андрий Лунин, който може да се похвали само с 17 мача за основния състав на Карлето.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Заговор между Мбапе и Реал Мадрид носи 200 милиона на французина?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички