Юбилеен треньорски сблъсък, дебют и доказване: Важните моменти, които могат да решат Реал Мадрид - Барселона


Юбилеен треньорски сблъсък, дебют и доказване: Важните моменти, които могат да решат Реал Мадрид - Барселона
Снимка: Getty Images

1935 0

Тази вечер всички погледи ще бъдат насочени към последната среща на Реал Мадрид и Барселона за този сезон, като Ел Класико ще се проведе на "Сантяго Бернабеу". Мачът винаги е с огромен залог, като сега каталунците са поставени под напрежение. Единствено победа може да върне интригата в Ла Лига, тъй като разликата между двата отбора ще стане 5 точки.

Как обаче ще се опитат Карло Анчелоти и Шави да осигурят трите точки? Това е дерби което със сигурност ще бъде решен от фини разлики и няколко индивидуални дуела. В следващите редове са разгледани пет двубоя, които биха могли да определят кой ще спечели мача а, може би, и титлата в Ла Лига.

Ферлан Менди срещу Ламин Ямал

Още: Ривалдо абсолютно категоричен: Доведете Жозе Моуриньо в Барселона

Последният път, когато Ламин Ямал беше на "Бернабеу", той направи шоу в приятелски мач на Испания срещу Бразилия и дори получи аплодисменти, когато беше заменен. 16-годишното дясно крило вече бе замесен в 10 гола през този сезон в Ла Лига, с четири попадения и шест асистенции, и има средно 1,6 успешни дрибъла на мач.

Той създаваше проблеми на защитниците през целия сезон, но този уикенд ще се изправи срещу Ферлан Менди, а той е един най-добрите леви дефанзивни бекове в света. Ако Менди успее да укроти устрема на Ламин Ямал, това би било голямо предимство за домакините.

Пау Кубарси срещу Родриго и Винисиус

Винисиус наскоро наниза хетттрик, срещу Барселона

Още: Санти Касорла разкри защо тихият Шави стана "бесен", когато стана треньор

В другия край на терена експлозивното бразилско дуо на Реал Мадрид -Родриго и Винисиус, ще се опитва да създава проблеми на защитата на Барселона. Те са вкарали общо 22 гола през този сезон в Ла Лига и бяха брилянтни в последното Ел Класико, когато Реал Мадрид спечели с 4:1 във финала за Суперкупата на Испания. Винисиус отбеляза хеттрик, а Родриго - другия гол в този мач.

От последния мач помежду им обаче, Пау Кубарси направи своя дебют за Барселона и впечатли всички с представянето си защита. 17-годишният играч беше толкова солиден, като демонстрира отлични пасове, така че ще бъде интересно да видим как ще се представи в първото си Ел Класико.

Джуд Белингам срещу Андреас Кристенсен

Друга промяна в средата на сезона, която Барселона направи, беше решението да премести Андреас Кристенсен от централната защита в центъра на полузащитата. Шави осъзна, че датският играч може да бъде ефективен в центъра на терена, за да потуши противниковите атаки, а това би означавало да следи отблизо Джуд Белингам тази неделя вечер.

Още: ЕЛ КЛАСИКО по ТВ: Къде да гледаме Реал Мадрид - Барселона?

Англичанинът беше брилянтен в дебютния си сезон в Испания и почти сам спечели първото Ел Класико за този сезон в Ла Лига, отбелязвайки брилянтен гол от далечно разстояние, а след това и в добавеното време. Този път той ще трябва да избегне Кристенсен, ако иска да повтори представянето си.

Андрий Лунин срещу Роберт Левандовски

Когато Реал Мадрид спечели предишното Ел Класико през октомври, Андрий Лунин не игра. В този етап от сезона украинският вратар все още бе резерва, а Кепа Арисабалага беше титуляр за "белия балет". Сега обаче Лунин заслужи титулярното с мясро в отсъствието на контузения Тибо Куртоа и прави отличен сезон. Той няма да може да спечели тазгодишния трофей за най-добър вратара, защото няма да е изиграл достатъчно мачове, но съотношението му от 0,58 допуснати гола на мач всъщност е по-добро от 0,90 на Унай Симон, вероятният носител на наградата.

Тази неделя Лунин ще се опита да впечатли още веднъж и ще се изправи срещу легендата в нападение - Роберт Левандовски. Двубоят между украинеца и поляка може да се окаже най-решаващият от всички.

Още: Барселона ще "спасява" сезона срещу Реал Мадрид в Ел Класико - трудна задача, но има и лъч надежда

Карло Анчелоти срещу Шави

Ще има и сериозна битка на резервната скамейка

Ще има и дуел на скамейките, като Карло Анчелоти и Шави ще се опитват да се надхитрят. Те са се срещали в девет предишни дуела между Реал Мадрид и Барселона и никога не е имало равенство, с пет победи за италианеца и четири за каталунския треньор. През годините всеки от тях е експериментирал с интересни тактически промени, като преместване на играчи като Роналд Араухо или Орелиен Чуамени от обичайните им позиции.

В тази 10-та среща и идваща след интензивна седмица на футбол в Шампионска лига, и двамата треньори може да са подготивили още някой тактически трик за "Бернабеу".

Още: И Левандовски е оптимист: Вярва, че Барселона ще навакса точки в Ел Класико

Барселона иска да отмъкне Гуидо Родригес от Реал Бетис

Малцина фенове на Барселона ще подкрепят каталунците в Ел Класико с Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички