Ривалдо абсолютно категоричен: Доведете Жозе Моуриньо в Барселона


Ривалдо абсолютно категоричен: Доведете Жозе Моуриньо в Барселона
Снимка: Getty Images

3914 0

Легендарният бразилски футболист Ривалдо изненада феновете на Барселона, след като заяви, че идеалното решение за треньорския пост в каталунския клуб е Жозе Моуриньо.

Моу в Барселона - възможно ли е?

Шави вече обяви напускането си след края на сезона, а ръководството все още търси негов наследник. Досега в "микса" бяха няколко известни имена, но предишните дни на преден план излезе Рафа Маркес, който е треньор на втория отбор. Ривалдо обаче смята, че Барса трябва да привлече Моуриньо.

Още: Санти Касорла разкри защо тихият Шави стана "бесен", когато стана треньор

"Не виждам възможността Гуардиола да се върне в Барселона скоро, мисля, че единственият реален шанс това да се случи е, ако той иска да се върне у дома и да се наслади на семейния живот. Това едва ли ще е през следващия сезон, той се справя добре в Манчестър Сити, а клубът е в отлично финансово състояние.

Знам, че много фенове не приемат треньори или футболисти, които са били в противникови отбори, но Жозе Моуриньо вече беше в Барселона и мисля, че той е страхотен човек. Неговата интензивност като треньор и споровете със собствените му фенове биха били проблем, но той е роден победител. Предвид ситуацията, в която се намира Барселона, мисля, че е по-лесно за Моуриньо да се присъедини, отколкото за Гуардиола", категорична е бразилската легенда.

Португалецът беше един от кандидатите за треньор на Барселона през 2008 година, но тогава Жоан Лапорта назначи Гуардиола за мениджър. Междувременно Моуриньо води ожесточени битки с Барселона като треньор на Интер, Реал Мадрид и Челси, а в момента е без работа, след като наскоро беше уволнен от Рома.

Още: Барселона ще "спасява" сезона срещу Реал Мадрид в Ел Класико - трудна задача, но има и лъч надежда

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички