"Убийственият" Реал Мадрид на Жозе Моуриньо, който "изцеждаше" жертвите си до последно (ВИДЕО)


"Убийственият" Реал Мадрид на Жозе Моуриньо, който "изцеждаше" жертвите си до последно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2255 0

Реал Мадрид е отбор, който винаги се слави с факта, че в него се подвизават най-добрите футболисти и работят най-добрите футболни мениджъри.

Мадридчани могат да се похвалят с една от най-големите футболни витрини, която е препълнена с трофеи от испанското първенство, европейски турнири и т.н.

Сезон 2011/12 е запомнящ се в историята на "лос бланкос". Голямата цел - спечелването на Шампионска лига не бе изпълнена, но воденият от Жозе Моуриньо отбор тогава постигна много повече.

Моу създаде убийствено офанзивно ядро, водено от Кристиано Роналдо, което се добра до титлата в Ла Лига със 100 точки, отбелязвайки умопомрачителните 121 попадения.

Уникалното нападение

Тогава за Реал Мадрид се подвизаваше "убийствено" атакуващо ядро, което не се спираше пред нищо и никого, когато станеше дума за отбелязването на голове. 

Статистиката на офанзивните играчи на Реал за сезон 2011/12 бе умопомрачителна.

Лидерът в атаката на Реал - Кристиано Роналдо отбеляза 60 попадения и направи 15 асистенции. Карим Бензема тогава се отчете с 32 гола и 19 голови паса, Гонсало Игуаин записа 26 гола и 13 асистенции. Те бяха последвани от Месут Йозил и Анхел Ди Мария с по 7 гола и съответно 30 и 17 асистенции.

Във видеото може да се види най-доброто от това ядро на мадридчани:

"Специалния" архитект

Кой стоеше зад всичко това? Рабира се, Жозе Моуриньо. Дефанзивният стратег пристигна на "Бернабеу" с една-едничка цел - да печели, а той я постигна.

Специалния залагаше на игрова схема 4-2-3-1, кото бе "смъртоносна" на контраатаки и даваше пълна свобода на играчите в предни позиции.

Стратегията бе ясна — топката се изваждаше бързо от собственото поле и се пращаше в противниковото. Петимата играчи, които обикновено тичаха напред, бяха Роналдо, Ди Мария, Бензема, Йозил и Марсело. Високото темпо и бързите пасове между играчите не оставяха много време на противниковия отбор да се върне и да спре атаката.

Моуриньо никога не е бил от мениджърите, които искат неговия тим да държи топката продължително. Неговата стратегия бе допълнена от темпото на Роналдо, Ди Мария и Бензема, които не "зацепваха" нито за миг, докато тичаха с топката към вратата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Датският "психра", който Реал трябваше да продаде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички