Тъжна вест от Испания: Легендата на Реал Мадрид Амансио Амаро почина на 83-годишна възраст


Тъжна вест от Испания: Легендата на Реал Мадрид Амансио Амаро почина на 83-годишна възраст
Снимка: iStock

1761 0

Почетният президент на Реал Мадрид и легенда на клуба - Амансио Амаро, е починал на 83-годишна възраст, съобщи испанският вестник "Marca".

Той е бил част от "белия балет" и като футболист, и като старши треньор, пристигайки в Мадрид през 1962 година (от Депортиво Ла Коруня).

Играе в продължение на 14 сезона за Кралския клуб и печели веднъж Купата на европейските шампиони, девет пъти титлата на Испания и три пъти Купата на страната. Амаро е изиграл 471 мача, в които е вкарал 155 гола (голмайстор на Примера дивисион през 1969 и 1970 година).

Амансио е и европейски шампион с Испания от 1964-та, като през същата година се нарежда трети в класирането на "Златната топка"!

По-късно той става наставник на Кастиля и Реал Мадрид, като се смята за откривател на "Петорката на Ястреба" - Емилио Бутрагеньо, Мичел, Маноло Санчис, Мартин Васкес и Мигел Пардеса. Амансио Амаро става почетен президент на Реал Мадрид след кончината на Пако Хенто през 2022 година.

"Реал Мадрид, президентът и ръководството на клуба съжаляват дълбоко за кончината на Амансио Амаро, нашият почетен президент и една от големите легенди на клуба и световния футбол", написаха от "Сантяго Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички