Трудна победа срещу Валядолид изравни Реал Мадрид с лидерите в класирането


Трудна победа срещу Валядолид изравни Реал Мадрид с лидерите в класирането
Снимка: Gulliver/GettyImages

3258 0

Отборът на Реал Мадрид постигна трудна, но много важна победа при домакинството си на Валядолид. "Кралския клуб" успя да спечели срещата с минималното 1:0. Единственото попадение в двубоя отбеляза влезлият като резерва Винисиус в средата на второто полувреме. Футболистите на Зинедин Зидан имаха още положения за гол, но така и не съумяха да ги реализират.

Така Реал Мадрид събира актив от 7 точки след 3 мача и вече се намира на 3-тото място в класирането със сходен актив с Хетафе и Валенсия, които заемат първите две места. Валядолид продължава без победа, като тимът заема 18-тото място с едва 2 точки след 4 кръга. А ето и всичко по-интересно от срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 5-тата минута Валядолид стигна до първата си голова възможност. Топката достигна до Шон Вайсман, който обаче стреля много слабо и не затрудни Куртоа.

В 10-тата минута Реал Мадрид получи отлична възможност да достигне до откриване на резултата. Първо Марсело имаше възможност да стреля, но ударът му бе блокиран, а след това Роберто спаси удара на Федерико Валверде.

В 17-тата минута Реал Мадрид организира нова добра атака. Лука Модрич изведе Валверде по десния фланг, който впоследствие подаде по земя в наказателното поле, където бе Лука Йович. Сърбинът стреля, но ударът му мина над вратата на Роберто.

В 29-тата минута Валядолид имаше добър шанс да открие резултата. Оскар Плано обаче реши да подава на Ореяна, вместо да стреля, и Алваро Одриосола успя да се намеси и да предотврати опасността.

В 35-тата минута Лука Модрич получи добра топка на границата на наказателното поле. Той изведе по чудесен начин Лука Йович, но нападателят не успя да уцели вратата на Валядолид.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започна по великолепен начин за отбора на Реал Мадрид. След центриране от корнер Лука Йович стреля с глава, но Роберто отби удара му. При добавката Каземиро стреля, но изстрелът намери напречната греда на вратата на Валядолид.

В 54-тата минута Валядолид стигна до един от малкото си шансове за гол. Шон Вайсман проби по чудесен начин в половината на Реал Мадрид, след което стреля към Куртоа, но белгийският страж отрази удара му.

В 62-рата минута Марсел опита да стреля, но ударът му излезе в тъч.

1:0! В 64-тата минута Реал Мадрид все пак стига до гол. След грешка в отбраната на Валядолид Бруно не успя да изчисти добре топката и я прати в краката на влезлия като резерва Винисиус, който от непосредствена близост откри резултата.

В 80-тата минута Реал Мадрид можеше да реши всичко в срещата. Роберто направи безумна грешка, като буквално сложи топката в краката на Лука Модрич. Хърватинът стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна гредата.

В буквално последната атака от мача Винисиус се откъсна от бранителите на Валядолид и останал сам срещу Роберто прати топката в ръцете на вратаря.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Рамос, Варан, Марсело, Одриосола, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско, Бензема, Йович

ВАЛЯДОЛИД: Роберто, Ервиас, Бруно, Хави Санчес, Раул Карнейро, Оскар Плано, Мичел, Феде Сан Еметерио, Валдо, Орелана, Вайсман

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Реал Мадрид започна новата кампания в Ла лига по колеблив начин. Шампионът на Испания не успя да победи Реал Сосиедад в първия си мач, завършвайки 0:0. През уикенда футболистите на Зинедин Зидан се нуждаеха от късен обрат срещу Реал Бетис, за да запишат първа победа в елита през този сезон.

Тимът на Валядолид също не започна сезона по най-добрия възможен начин. До момента играчите на Серхио Гонсалес записаха равни резултати срещу Реал Сосиедад и Селта и загубиха гостуването си на Бетис. През миналата година двубоят между двата тима на „Сантиаго Бернабеу“ завърши при резултат 1:1, докато Реал Мадрид спечели ответната среща с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички