Трудна победа изравни Барселона по точки с Реал Мадрид


Трудна победа изравни Барселона по точки с Реал Мадрид
Снимка: Gulliver/GettyImages

4700 0

Отборът на Барселона постигна пореден труден успех в двубой от 24-тия кръг на Испанската Ла Лига. Каталунците спечелиха домакинството си на 3-тия в класирането Хетафе с резултат 2:1. Антоан Гризман и Сержи Роберто вкараха попаденията за тима на Кике Сетиен, а Анхел Родригес се разписа за Хетафе.

Двубоят не започна по най-добрия начин за каталунците. Още в 20-тата минута Жорди Алба се контузи и трябваше да бъде заменен от Жуниор Фирпо. Малко след това гостите от Хетафе стигнаха до гол. След центриране от корнер Молина игра с глава, след което Тер Стеген спаси, а при добавката Алан Ниом бе точен. При преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче стана ясно, че бранителят на Хетафе е извършил нарушение в атака срещу Самуел Юмтити и голът бе отменен. В 34-тата минута Барселона излезе напред в резултата. След продължително разиграване топката достигна до Лионел Меси, който продължи с асистенциите си в Ла Лига и изведе по чудесен начин Антоан Гризман, който не сбърка за 1:0! Това бе първи гол на французина през настоящата година.

В края на първата част каталунците нанесоха втори удар по амбициите на Хетафе. Нова чудесна атака на футболистите на Кике Сетиен бе подхваната от Лео Меси, след което топката достигна до Жуниор Фирпо, който я подаде в наказателното поле, а там Сержи Роберто успя да я засече за 2:0! В 67-мата минута обаче Хетафе стигна до гол. Хайме Мата центрира отдясно и Анхел Родригес по красив начин завърши атаката и направи резултата 2:1! В последните минути на срещата играчите на Пепе Бордалас опитаха да стигнат до точката. Срещата се поизнерви и съдията Гийермо Куадра показа няколко картона.

Така отборът на Барселона записа втора поредна победа в Ла Лига и се изравни по точки на върха в класирането с Реал Мадрид, като и двата отбора имат по 52 точки. Хетафе остава на третата позиция в класирането с 42 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички