Трите поредни победи в Класико върнаха Барселона към златните времена на Гуардиола


Трите поредни победи в Класико върнаха Барселона към златните времена на Гуардиола
Снимка: Getty Images

3698 0

В неделя вечер Барселона победи Реал Мадрид в мач от Ла Лига и се върна към показател от най-славните си времена през 21-ви век. Успехът с 2:1 е трети пореден за каталунците в Ел Класико във всички турнири.

Победите до снощи

Както е известно, по-рано през годината Барселона победи големия си съперник във финала за Суперкупата на Испания и спечели първия си трофей с Шави Ернандес начело.

Неотдавна "блаугранас" записаха успех с 1:0 и в първия полуфинал за Купата на Краля срещу "Белия балет". Реваншът предстои.

Кога за последно се случи това?

Така каталунският гранд спечели 3 поредни битки с Реал за първи път от сезон 2011/12, когато начело на тима беше Хосеп Гуардиола.

Сладка юбилейна победа

Успехът на "Камп ноу" снощи беше под номер 100 за тях в дербито с Реал. Мадридският колос има 101 победи, равенствата между двата съперника са 52.

Любопитно е, че Барселона е вкарал повече голове на съперника си, макар да изостава при победите. техните попадения в "бялата" врата са 425, а тези на Реал в тяхната са 420. Защо тази победа е повече от 3 точки четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички