Три топ тима от Англия го искат, но Реал Мадрид се готви да отмъкне нападателя през зимата


Три топ тима от Англия го искат, но Реал Мадрид се готви да отмъкне нападателя през зимата
Снимка: Getty Images

1970 0

Бъдещето на Сантиаго Хименес беше обект на много спекулации през последната година и дори повече. 22-годишният мексиканец беше във фантастична форма в Холандия, оглавявайки класациите за голмайстори в Ередивизие и се превърна в един от най-забележителните играчи в лигата. Като се има предвид тази богата жилка на голова форма, нападателят привлече вниманието на най-добрите клубове в Европа.

Според английските медии Челси, Тотнъм и Арсенал са свързани с играча и са присъствали на мача на Фейенорд срещу Аякс, където Сантиаго отбеляза три гола и помогна с асистенция. А малко след това се появиха и информации, че Реал Мадрид също следи нападателя.

Мадрид може да направи ход за Хименес

Специалистът по трансфери Екрем Конур твърди, че Реал Мадрид наистина се интересува от играча, като според него клубът "може да направи ход за Хименес през януари". След напускането на Карим Бензма бе привлечен Хоселу, но Реал Мадрид все още изглежда без голове.

Тук е мястото да се отбележи, че Конур е специалист по трансфери и неговите източници често са доста надеждни, когато става въпрос за Серия А и Ла Лига, пише "AS".

Колко би струвал Сантиаго Хименес?

Играчът е оценяван на около 25 милиона евро, но предвид добрата му форма в Ередивизие, Фейенорд би бил готов да го пусне само срещу такса от 40 милиона евро - 50 милиона евро. Януарският пазар е изключително труден за закупуване и продажба на играчи, тъй като отборите знаят, че купувачите са отчаяни, а продавачите не са склонни предвид липсата на опции за замяна по средата на сезона. Засега Хименес ще играе с Фейенорд, като ще борят в нидерландското първенство и Шампионска лига, където клубът се намира в група Е заедно с Атлетико Мадрид, Лацио и Селтик. По-рано се появи информация, че от Реал искат и звезда на Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички