"Треньорът те иска, но също така и клубът" - емоционален Жоан Лапорта засипа с похвали Усман Дембеле


"Треньорът те иска, но също така и клубът" - емоционален Жоан Лапорта засипа с похвали Усман Дембеле
Снимка: Getty Images

1425 0

След като сагата "Усман Дембеле" официално приключи, самият футболист, заедно с президента на Барселона - Жоан Лапорта, сложиха подписите си под новото споразумение на специална церемония в Каталуния.

"Възхищавам се на Усман като професионалист и като човек. Това е много специален ден. Той винаги е искал да остане в Балселона и положи усилия, за да се адаптира към новата структура на заплатите. Благодаря на всички в клуба, които работиха за този договор - Матеу, Жорди, Усман, както и на неговия агент Муса Сисоко. Дембеле има несравним и много специфичен талант. Шави го искаше от самото начало. Тази година е много важна, трябва да спечелим трофеи и аз съм убеден, че ще го направим", отсече Лапорта и се обърна към крилото със следните думи: 

"Днес е много емоционален ден за мен. Треньорът те иска, но също така и клубът".

"Много съм щастлив, че преподписах. Барселона е клубът на моите мечти още от малък. Първите три години бяха доста трудни за мен. Сега имам доверието на всички и съм много по-добре. Първата ми опция винаги е била да остана. Казах го на президента и на треньора. Всичко това продължи дълго, но сега всички са доволни", каза самия Дембеле и допълни:

"Нямам търпение сезонът да започне, за да дам всичко от себе си и да помогна на отбора да спечели трофеи. Барса трябва да се бори за титлата в Ла Лига и за Шампионската лига. Дано това да е най-добрата ми година. Ще дам всичко от себе си на терена и във фитнеса", обеща французинът.

Вижте още: Неочаквано: Муса Сисоко е в Барселона, за да подпише договор (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички