Трансферът на Роналдо: Нова сума за привличането на Кристиано


Трансферът на Роналдо: Нова сума за привличането на Кристиано
Снимка: Guliver/Getty Images

2557 0

Испанският колос Реал Мадрид обяви раздялата с Кристиано Роналдо. "Кралския клуб" публикува официално съобщение, с което обяви, че звездата на тима сам е поискал да напусне отбора - нещо, което самият той потвърди. Трансферът обаче вече е факт и няма какво да спре сделката от нейното финализиране.

"Sky Sports" обаче информира, че трансферната сума няма да е 100 милиона евро. Както е известно, имаше сериозни слухове, че през януари Флорентино Перес е обещал да пусне Роналдо срещу тази сума, при условие че офертата дойде от клуб, който е извън Висшата лига, ПСЖ или Барселона. Обещанието обаче важало до 15 юни, писаха испанските медии.

Парите, за които двата клуба са се споразумели, са 120 милиона евро (105 милиона паунда) - сума, малко по-висока от тази, за която Роналдо беше закупен от Манчестър Юнайтед през 2009 година. Само преди две години това беше рекордната за пазара сума, след като "червените дяволи" платиха толкова на Ювентус за Пол Погба.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ УСПЕХИ, КОИТО РОНАЛДО ПОСТИГНА В РЕАЛ

Иначе промяна в договора на Роналдо няма да има. Той ще получава по 30 милиона евро на сезон, а контрактът му е за 4 сезона. В същото време той ще се опита да убеди и друг играч на Реал Мадрид да премине в Ювентус (кой е той - четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички