Официално: Реал Мадрид обяви раздялата с Роналдо


Официално: Реал Мадрид обяви раздялата с Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

8577 0

Реал Мадрид официално обяви трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус. В последния час медиите в Италия гръмнаха, че се е постигнало споразумение за сделката и от "белия балет" потвърдиха за раздялата.

"Кралският клуб" не обявява подробности за сделката, но според информация в медиите Роналдо ще подпише договор до 2022 година с годишна заплата от 30 млн. евро.

КЪЩАТА В ТОРИНО, В КОЯТО ЩЕ ЖИВЕЕ РОНАЛДО (СНИМКИ)

"Реал Мадрид информира, по повод желанието на Кристиано Роналдо, изразено пред ръководството, че той се е съгласил на трансфер в Ювентус и ще премине в отбора от Италия. Днес, Реал Мадрид иска да изрази истинската си признателност към играч, който доказа, че е най-добрият на планетата и който беше част от най-ярките моменти в историята както на клуба, така и на футбола.

Освен че завоюва куп титли, трофеи и награди през тези 9 години, Кристиано е пример за отдаденост, здрава работа, отговорност, талант и всекидневно подобрение на играта.

Освен това се превърна в най-великия голмайстор в историята на Реал Мадрид с 451 гола в 438 мача. За статистиката остават 16 трофея, включително 4 титли в Шампионска лига, 3 от тях поредни и 4 в последните 5 години. На индивидуално ниво той спечели 4 пъти Златната топка, 2 пъти наградата "The Bеst", 3 пъти Златната обувка и още много други отличия.

СНИМКИ: В ТОРИНО ВЕЧЕ ПРОДВАТ ФЛАНЕЛКИ НА ЮВЕ С ИМЕТО НА РОНАЛДО

За Реал Мадрид Кристиано винаги ще бъде един от символите на клуба и уникален пример за бъдещите поколения. Реал Мадрид винаги ще бъде твой дом", написаха от Реал на своя сайт. 

Припомняме, че по-рано днес президентът на "бианконерите" Андреа Аниели лично е летял до Гърция, където Роналдо почива, за да се уредят всички детайли по трансфера му. Този следобед имаше информации, че трансферът ще се забави, тъй като президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е отменил срещата на борда на директорите в клуба, която беше планирана за днес (вторник) и бе насрочена именно за бъдещето на Роналдо. Нещата са изключително динамични обаче и до такава среща не се стигна. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички