Трансферът на Роналдо може да предизвика ефекта на доминото на трансферния пазар


Трансферът на Роналдо може да предизвика ефекта на доминото на трансферния пазар
Снимка: Getty Images/Guliver

2190 0

Трансфер на Кристиано Роналдо би разтърсил европейския футбол, като сделка за 5-кратния носител на "Златната топка" може да предизвика ефектът на доминото на трансферния пазар. Ювентус търси начин да подсили състава си и да направи един велик отбор начело с португалеца. 

В Италия дори се заговори за евентуална продажба на Гонсало Игуаин, като със сумата да се подпомогне трансфера на Роналдо. Бъдещето на аржентинеца се свързва с Челси, а според Mediaset е постигната договорка с лондончани за 60 млн. евро. Това означава, че нападателят може да се събере отново с Маурицио Сари, който е спряган за заместник на Антонио Конте. 

Пристигането на Игуаин на "Стамфорд Бридж" пък ще направя някой измежду Алваро Мората и Оливие Жиру ненужен. В последните месеци от сезона французина впечатли повече с изявите си, а в момента е на полуфинал на Световното първенство по футбол. Мората пък страдаше от контузия в гърба, като спекулациите го пращат в Германия и по-точно в Байерн (Мюнхен). 

Баварците следят ситуацията с него, както и с тази около нападателя на ПСЖ - Единсон Кавани, а Роберт Левандовски се надява да напусне "Алианц Арена". Полякът открито флиртува с Реал Мадрид през последните месеци, но новият треньор на Байерн - Нико Ковач, държи да го запази в състава си. Слабото представяне на Левандовски на Мондиала обаче сравнително намали от цената му и по този начин немския тим няма да може да измъкне желаната сума от Реал, ако го пожелаят. Ако Роналдо премине в Ювентус, то Реал Мадрид ще има много трудна задача да се реваншира пред всички за продаването на най-голямата си звезда. Неймар, Килиан Мбапе и Хари Кейн са свързвани с 13-кратните европейски шампиони, но остава въпросът дали някой от тях ще може да го замени по голове, представяне и лидерство в отбора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички