Трансферните цели на Рафаел Бенитес в Реал Мадрид


Трансферните цели на Рафаел Бенитес в Реал Мадрид

4409 0

Рафаел Бенитес още не е започнал официално работа в Реал Мадрид, но вече има дълъг списък с играчи, които иска на "Сантяго Бернабеу".

Треньорът, който ще бъде представен в сряда на специална пресконференция, не смята да подсилва защитната линия, но определено има претенции за дълбочината на състава в халфовата линия и в нападението.

Ето и списъкът на Рафа Бенитес, публикуван в няколко испански издания, сред които "Марка" и "ABC": 

Марко Верати - италианският национал е първи в листата на испанския треньор, а интересът към полузащитника датира от две години. Карло Анчелоти така и не успя да го привлече заради високата трансферна сума, но сега Бенитес държи да има поливалентния халф на ПСЖ. Той обаче ще излезе много солено на Флорентино Перес, като парижани няма да приемат сума под 60 милиона евро. Надеждата за по-ниска сума идва от желанието на ръководството на парижани да закупят Анхел Ди Мария, но за тази цел шампионите на Франция трябва да "разтоварят" някой от сегашните си играчи. Причината е финансовият феърплей, наложен от УЕФА.

Пол Погба - френският национал също е искан и от Перес, и от Бенитес, но съдбата му изглежда предначертана. Барселона вече води преговори за полузащитника на Ювентус и ръководството на тима е склонно да плати над 80 милиона евро за Погба. Тук заплатата на Погба може да се окаже решаваща, тъй като той иска 10 милиона евро годишно от Барселона - сума, която Реал Мадрид е склонен да плаща на французина.

Рахим Стърлинг - английският национал категорично няма да подпише с Ливърпул и, тъй като е в последната година на договора си, интересът към него е голям. Желанието на Стърлинг е да подпише с отбор от английската Висша лига, но Бенитес е един от хората, които са изиграли най-голяма роля в развитието му. Именно по настояване на испанския мениджър той беше привлечен в школата на Ливърпул, а сега Флорентино Перес е дал зелена светлина на Бенитес да преговаря с играча. Цената на ямаеца е около 50 милиона евро.

Марко Ройс - наскоро излезе информация, че Реал Мадрид има клауза за откупуване на звездата на Борусия (Дортмунд) и все още обмисля дали да я активира. Бенитес ще настоява за това, за да засили конкуренцията в нападение с оглед на очакваното напускане на Хесе Родригес. Освен това Ройс ще позволи повече тактическа вариативност на испанеца, който обича да играе в схема 4-2-3-1, но умее да използва 4-3-3, 4-1-4-1 и 4-4-2. Сумата, която Реал Мадрид ще трябва да плати, е около 35-40 милиона евро, но Перес упорства засега, тъй като през лятото на 2016 година Реал Мадрид ще откупи Алваро Мората за 30 милиона (опция за откупуване, заложена в договора за продажба на нападателя през миналото трансферно лято).

Давид Де Хеа - испанският вратар е най-желаното име на "Сантяго Бернабеу". Дали е наложено от Перес или не ще остане тайна, но и Рафа Бенитес иска вратаря на Манчестър Юнайтед в състава си. Преговорите между двата отбора обаче са зациклили, като в момента "кралския клуб" умува върху втората си оферта, след като първата беше отхвърлена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички