Този отбор може да смаже всеки друг: Идеалните 11 от свободни агенти (СНИМКИ)


Този отбор може да смаже всеки друг: Идеалните 11 от свободни агенти (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1059 0

Броят на звездите, които ще станат свободни агенти от това лято не е никак малък, като дори може да бъде сглобен цял отбор от тях, а конкуренцията за техния подпис със сигурност ще бъде жестока. Напоследък мултимилионните покупки са все по-рядко срещани поради голямата икономическа криза предизвикана от Ковид-19, а привличането на звезди като свободни агенти изглежда ще се превърне в основна практика на редица европейски грандове, защото е доста по-рентабилно за самите тях.

Ето титулярната единайсеторка на свободните агенти по постове.

Вратар - Андре Онана (Аякс)


Камерунският национал изкара дълъг период в амстердамския гранд, където дори е бил част от младежкия тим. Той има на сметката си няколко титли от първенството на Нидерландия, както и финал в Лига Европа и полуфинал в Шампионската лига. Онана е смятан за сигурно ново попълнение на италианския шампион Интер, където да се конкурира с неостаряващия Самир Ханданович за титулярно място.

Десен бек - Нусаир Мазрауи (Аякс)

Аякс определено е отбор, който създава звезди и мароканецът Нусаир Мазрауи е една от тях. Почти сигурно той ще подсили някой от европейските грандове това лято, както направиха бившите му съотборници Матайс де Лихт, Френки де Йонг и Хаким Зиеш. Интерес към национала на Мароко определено не липсва, а най-внимателно ситуацията около него следят Байерн Мюнхен и Барселона.

Централни защитници - Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен (Челси)

Рюдигер и Кристенсен сформираха идеален тандем заедно с Тиаго Силва в сърцето на отбраната на Челси. Контрактите на първите двама, обаче, изтичат през лятото и по всичко личи, че те ще напуснат, а лондончани няма да вземат нито цент за тях. Това е страхотна новина за техните кандидати.

Датчанинът Кристенсен е смятан за сигурно ново попълнение на Барселона. Той подписа предварително споразумение с каталунците. Интересът на немския национал Рюдигер е голям. Той е спряган за Ювентус, като дори се твърди, че той също като своя съотборник Кристенсен е подписал предварителен договор с Юве.

Ляв бек - Марсел Халстенберг (РБ Лайпциг)


Договорът на германският ляв бранител на РБ Лайпциг е до лятото и най-вероятно няма да бъде подновен. Упоритият немски национал оставя добри впечатления с играта си, въпреки тежката контузия този сезон. Той би бил страхотно попълнение за всеки един отбор, но засега конкретен интерес към него липсва.

Халфове - Пол Погба (Манчестър Юнайтед), Франк Кеси (Милан), Марсело Брозович (Интер)


Пол Погба най-вероятно ще напусне „червените дяволи“ през лятото и ще търси ново предизвикателство. Французинът така и не успя да се впише при Юнайтед откакто пристигна от Ювентус. Въпреки някои доста силни мачове, които изигра с червената фланелка, световният шампион е преследван доста често от контузии, които не му позволяват да разгърне иначе големия си потенциал. Не е тайна, че ПСЖ и Реал Мадрид искат да го имат в редиците си, но не е изключено той да подсили друг топ отбор. Завръщане в Ювентус също е вариант пред Погба.

Франк Кеси се превърна в двигателя на Милан през последните два сезона. След като бе привлечен от Аталанта при „росонерите“, той демонстрираше колебливи игри, но с течение на времето се превърна в неизменна част от халфовата линия на Милан. Националът на Кот д‘Ивоар ще напусне „Дявола“ през лятото в посока Барселона като свободен агент и подобно на бившите му съотборници Джанлуиджи Донарума и Хакан Чалханоглу, Кеси няма да донесе никакви постъпления в касата на Милан. Днес официално бе потвърдена новината за подписания предварителен договор между играча и Барса.

Марсело Брозович постепенно се превърна в ключов играч за Интер. Сърцатият хърватин е при „нерадзурите“ от 2015 година, а от лятото той ще стане свободен агент. Въпреки това, ръководството на италианския шампион му предложи нов договор до 2026 година и по този начин смята го задържи за още дълго време.

Нападатели - Пауло Дибала (Ювентус), Килиан Мбапе (ПСЖ), Усман Дембеле (Барселона)


Пауло Дибала няма да бъде част от Ювентус през следващия сезон и това стана ясно след проведената среща между него и ръководството на Юве преди два дена. Все по-честите контузии и пристигането на Душан Влахович наклониха везните в именно тази посока. Интерес към аржентинеца определено не липсва. Той е спряган за Интер, Атлетико Мадрид, Барселона и Тотнъм.

Мега звездата на ПСЖ Килиан Мбапе все още не е взел окончателно решение дали иска да продължи да играе за парижани или да премине в Реал Мадрид. Шефовете на ПСЖ предложиха на французина нов договор с колосални параметри, но световният шампион засега мълчи по темата. Мбапе не е загубил доверие в проекта на „принцовете“, който трябва да спечели ШЛ, но възможността да играе за най-титулувания европейски отбор не е за пренебрегване.

Усман Дембеле скъса нервите на феновете на Барселона с отказа си да преподпише и е силно недолюбван от публиката на каталунците. Безспорно големият талант, който пристигна от Борусия Дортмунд напоследък демонстрира много добра форма и изключителен професионализъм, въпреки изтичащия му договор. Един от фаворитите за неговия подпис е Челси, но не е изключено той да остане в Барса. Французинът е във все по-добра форма, а с основна заслуга е треньорът Шави, който продължава да му гласува доверие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички