Това ли ще е най-равностойното Ел Класико в историята?


Това ли ще е най-равностойното Ел Класико в историята?
Снимка: Getty Images/Guliver

1588 0

Довечера предстои да се изиграе първото за сезона „Ел Класико“. В отложен мач от преди два месеца Барселона посреща Реал Мадрид на „Камп Ноу“. Обикновено в такива сблъсъци сме свикнали единият от двата тима да бъде в ролята на лек фаворит. В момента обаче ситуацията е такава, че и двата отбора влизат в дербито с абсолютно равни показатели.

От началото на сезона в Ла Лига и двата тима имат по 35 спечелени точки след 16 мача, като Барселона имат леко предимство, тъй като головата им разлика е с два гола по-добра от тази на Реал Мадрид. Ако съдим по формата на двата гранда в последните 5 срещи, то тя също е сходна – по 4 победи и 1 равенство, като интересното е, че въпросните ремита бяха в последния кръг от шампионата. Но това не е всичко – голмайсторите на Барселона и Реал Мадрид, съответно Лионел Меси и Карим Бензема, са вкарали по равен брой голове от началото на сезона – 12. И не на последно място чисто исторически двата тима влизат в дербито с абсолютно равни показатели, като имат по 72 победи в досегашните издания на Ел Класико.

Това ли ще е най-оспорваният мач между Реал Мадрид и Барселона? Предстои да разберем довечера. А вижте още интересни факти преди сблъсъка тази вечер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички