Барселона осъмна с графит на целуващите се Рамос и Пике (СНИМКА)


Барселона осъмна с графит на целуващите се Рамос и Пике (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

2324 0

В навечерието на първото за сезона Ел Класико на една от основните улици в Барселона се появиха графити, изобразяващи целуващите се защитници Жерар Пике от каталунския клуб и Серхио Рамос от Реал Мадрид. Според As, автор на "произведението" е Tvboy - известен уличен художник от Италия.

Творението на италианеца е със заглавие "Испания, целувай се и говори". Чрез него художникът призовава за диалог между Каталуния и Испания, които в момента са в напрегнати политически отношения заради искането на автономия от страна на каталунците.

Tvboy стана известен през 2017 година, когато, отново преди Ел Класико, създаде подобна творба, изобразяваща целуващите се Лионел Меси и Кристиано Роналдо, който в този момент играеше за мадридския клуб. Мачът тогава завърши с победа с 3:2 за Барселона, а Лео Меси се разписа два пъти. А кое, според Ернесто Валверде, е голямото предимство на Барселона в този мач вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички