Къде да гледаме зрелището Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид?


Къде да гледаме зрелището Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images/Guliver

10607 0

Феновете на испанския футбол трябваше да чакат 53 допълнителни дни, за да настъпи денят, в който най-накрая ще се изиграе първото за сезона зрелище, наречено "Ел Класико". Най-големите врагове в Ла Лига Барселона и Реал Мадрид кръстосват шпаги в епичен дуел, който ще определи кой е по-добрият отбор на този етап от сезона.

Каталунци и мадридчани влизат в срещата от напълно равни позиции и победителят ще може да дръпне с едни гърди напред в изключителната битка, която се очертава, за титлата в местния шампионат. 

Първата среща между двата отбора ще се изиграе в дома на Барселона - "Камп Ноу". Домакините са и действащ лидер в испанската Ла Лига заради по-добрата си голова разлика, но грандовете са с равен брой точки след 17 кръга - по 35, като двата отбора са изиграли по 16 двубоя (един мач по-малко от останалите си конкуренти).

На всичкото отгоре в последните си срещи "блауграна" и Реал Мадрид вървят ръка за ръка - 4 победи и 1 равенство в последния кръг точно преди зрелището в сряда вечер. 

Определено в лагера на "кралете" ще има повече напрежение, след като в последните години не записват добри резултати срещу големия си съперник, особено на "Камп Ноу". Това важи с пълна сила за двубоя от шампионата през миналата година, когато без Лионел Меси Барселона разби звезданата селекция на "белия балет" с 5:1.

Това беше и мачът, който доведе до уволнението на Хулен Лопетеги, а в последствие и до връщането на Зинедин Зидан начело на Реал Мадрид. Зизу доказа през пъривя си престой на "Бернабеу", че обича дербитата с Барселона и има 3 победи над големия дразнител за столичани, две от които са на "Камп Ноу". 

Срещата между двата колоса на испанския футбол е в сряда вечер от 21:00 часа българско време. Двубоят ще бъде излъчен по "MAX Sport 4", а тези от вас, които не могат да гледат мача, могат да следят дербито Барселона - Реал Мадрид НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички