Разкриха носителя на "Златната топка" за 2016 година


Разкриха носителя на "Златната топка" за 2016 година
Снимка: Guliver/GettyImages

6800 0

Списанието France Football и FIFA окончателно се разделиха и френската медия отново ще връчва еднолично най-важната индивидуална награда - Златната топка. И през 2016 година тя ще отиде на сметката на Лионел Меси, категорични са от каталунското издание Diario Gol.

Медията разкрива, че звездата на Барселона е обрал вота на панела от журналисти, съставен от ръководството на френското списание. Според запознати, Ла Пулга е изпреварил фаворита за званието "най-добър футболист на планетата" Кристиано Роналдо.

Diario Gol пише още, че португалската суперзвезда ще спечели награта на ФИФа за най-добър през 2016. Наградите на футболната централа от тази година носят името "BEST".

Ако действително Меси спечели "Златната топка", това ще е една от най-големите изненади в историята на наградата. В Примера дивисион Барселона стана шампион благодарение на убийствената форма на Луис Суарес в края на сезона, докато Лео определено не се намираше в най-доброто си състояние. Освен това той загуби трети пореден финал с Аржентина, пропускайки решаваща дузпа във финала срещу Чили.

В същото време Кристиано Роналдо спечели Шампионска лига (голмайстор на надпреварата) и помогна на Португалия да стигне до историческа титла от Евро 2016. В негов ущърб е моментаната му форма, след като от началото на сезона се представя слабо с фланелката на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички