Топ 15: Най-красивите голове на Реал Мадрид за 115 годишната им история


Топ 15: Най-красивите голове на Реал Мадрид за 115 годишната им история
Снимка: Guliver/GettyImages

2427 0

След 115 години история, много от головете на Реал Мадрид ще останат в историята със своя блясък. За да сме точни, Реал Мадрид има точно 8 442 гола от както клубът е основан на 6 март 1902 година. 

Да избереш 15 гола от цялата история на "белия балет" е наистина трудна задача. Със сигурност има и други, които трябва да намерят място в тази класация, но се насладете на тези 15.

1. През 1987 година Реал печели с 5:1 срещу Кадиз, а Бутрагено бележи едно от попаденията, след като дриблира между голяма част от играчите на противниковия отбор, за да отбележи.

2. Амансио Амаро отбелязва изравнителното попадение срещу Партизан. Страхотен финт, с който се освобождава от защитник на сръбския тим, и остава очи в очи с вратаря, за да отбележи.

3. Роберто Карлос бележи един то най-красивите голове в историята на футбола, познат още като "невъзможния гол". Бразилският бек се разписва от почти нулев ъгъл след чудесен удар с външен фалц.

4. Стийв Карате Кид МакМанаман е отбелязал много попадения в цялата си кариера, но с екипа на Реал бележи срещу Овиедо едно от най-красивите си попадения.

5. "Това, което нарпавих срещу Атлети - най-красивият ми гол в кариерата", признава Кларънс Зеедорф след изящното си изпълнение през сезон 1997/98.

6. Хюго Санчес бележи страхотен гол със задна ножица срещу Логронес, като самият играч нарича това попадение "мечта".

7. Зинедин Зидан беше магьосник с топка в крака, а изпълнението му срещу Байер Леверкузен във финала на Шампионска лига ще се помни вечно от феновете на Реал.

8. Попадението, което легендата Раул бележи на "Висенте Калдерон" през сезон 1996/97 остава най-красивото в мадридското дерби.

9. Един от най-добре изработените голове в историята на Реал е дело на Рууд ван Нистелрой срещу Валенсия през 2006/2007 година.

10. Карим Бензема също намира място в класацията. "Красив гол в труден мач, носещ победа. Никога няма да го забравя", припомня си французина.

11. "Откраднах топката от Еузебио и видях, че вратарят им е излезнал напред, за това реших да си пробвам късмета", спомня си Санти Арагон за попадението срещу Барселона за Суперкупата на Испания. Попадението падна от 42 метра и бе със средна скорост от 72 км/ч.

12. Финтът на Редондо, с който се освободи от играч на Манчестър Юнайтед, а след това подаде на Раул за 3:0.

13. Не може в класацията да не намери място и голът на Гарет Бейл срещу Барселона във финала за Купата на Краля.

14. "Той тръгна от дясно на ляво и сътвори нещо невероятно. Всички противници след него падаха като дрехи от закачалка. Спечелихме с 6:0 срещу Атлетик Билбао, но всички говореха за гола на Марсал", разказва след мача Ди Стефано.

15. Невероятно. Неочаквано. Страховито. Всички очакваха Гути да стреля и да вкара, но вместо това той направи супер скрит пас, за да намери Бензема, който се разписва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички