Тер Стеген с личен и отборен рекорд по сухи мрежи след победата в Страната на баските


Тер Стеген с личен и отборен рекорд по сухи мрежи след победата в Страната на баските
Снимка: Getty Images

2777 0

Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген записа рекорд по сухи мрежи в един сезон в Ла Лига. През кампанията дотук германският страж не е пуснал гол в 19 от изиграните 25 кръга в шампионата и стана първият на своята позиция, който го постига.

Тер Стеген задмина досегашното постижение номер 1 в Ла Лига, което се държеше от Франсиско Лианьо, бивш вратар на Депортиво, който през сезон 1993/94 не пусна гол в 18 от първите си 25 срещи за кампанията.

Германският национал, който пази за каталунския клуб от 2014 година насам, вече има 150 сухи мрежи с фланелката на "блаугранас". По този показател той заема трето място в Барселона. На първа позиция е Виктор Валдес с 237 мача без допуснат гол, а втори е Андони Субисарета със 172.

Рекордът на 30-годишния футболист стана факт при победата с 1:0 над Атлетик (Билбао) снощи. Така след 25 кръга в Ла Лига каталунците са инкасирали само 8 попадения, което е нов рекорд в турнира. Предишното постижение по най-малко допуснати голове принадлежеше на Атлетико (Мадрид) и Депортиво (Ла Коруня), които през сезон 1990/91 и 1993/94 съответно имаха по 10 инкасирани попадения след 25 кръга. По-рано съотборник на Тер Стеген го сравни със застраховка-живот. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички