Тежък удар за Атлетико Мадрид! Жоао Феликс аут до края на сезона


Тежък удар за Атлетико Мадрид! Жоао Феликс аут до края на сезона
Снимка: Getty Images

1701 0

Португалската звезда на Атлетико Мадрид Жоао Феликс най-вероятно ще ще бъде аут до края. 22-годишният футболист поднесе неприятната новина в социалните мрежи. Той получи травма на  подколянното сухожилие при драматичния успех на „дюшекчиите“ над Еспаньол в неделя.

За съжаление, новините не са тези, които се надявах да чуя, и с дълбока тъга не виждам как ще съм способен да помогна на тима в остатъка от сезона. Сега мога да подкрепям Атлети от скамейката и да работя усилено върху възстановяването ми, за да се завърна по-силен“, написа  Феликс в Инстраграм.

Той бе принуден да напусне преждевременно терена на почивката по време на двубоя на „Уанда Метрополитано“. Домакините стигнаха до успеха с 2:1 с гол от дузпа в 100-ата минута, въпреки че вече бяха и с 10 души.

Отсъствието на Феликс е тежък удар по амбицииите на шампионите да финишират в топ 4 на Ла Лига и да се класират за Шампионска лига догодина. Тома Льомар също бе заменен принудително на почивката срещу Еспаньол, като „дюшекчиите“ потвърдиха, че той също има контузия на подколянното сухожилие.

Жоао Феликс и Тома Льомар са получили контузии на подколенните сухожилия в областта на левите бедра“, потвърдиха от клуба.

Атлетико е четвърти в първенството, с равен брой точки със Севиля и Барселона, с 60. Петият Бетис е с 57 пункта.

А ето при какво условие Жоао Феликс може да се озове в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички