Тежък обрат прати Барселона в топ 3 на Ла Лига


Тежък обрат прати Барселона в топ 3 на Ла Лига
Снимка: Getty Images

4257 0

Барселона стигна до трудна победа в гостуването си на Елче от 27-ия кръг на Ла Лига. Успехът дойде след обрат, след като Фидел изведе домакините напред в 44', а в 61' каталунците успяха да изравнят с гол на Феран Торес. Мемфис Депай от дузпа, която сам си заработи, донесе трите точки на своя тим в 84'.

Успехът прати намиращия се на петото място преди визитата тим от "камп ноу" на третото място с 48 спечелени точки. Разликата с лидера Реал Мадрид бе намалена до 15 точки, като каталунците са с мач по-малко.

Докато Елче вкара своя гол с единствения си точен удар, гостите от Каталуня имаха много възможности, но ги пропиляха по един или друг начин. Лидер по отправени удари към вратата на Бадия днес беше Феран Торес. В класирането Елче е на 14-а позиция.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Динамично начало с атаки и от двете страни. Особено деен от състава на гостите е Дембеле. Каталунците постепенно поеха контрол над темпото на игра. В 21' Жорди Алба нанесе първия точен удар за гостите в мача, след като пробва да изненада вратаря с изстрел извън наказателното поле, но право в ръцете на Бадия.

Чудесна възможност се появи за Барселона, когато в 27' Дембеле нахлу отляво и опита да прехвърли стража на Елче, но той успя да отрази. Топката отскочи към Френки де Йонг, чийто изстрел бе изчистен от бранител в бял екип от самата голлиния. Секунди след това Обамеянг опита да изненада Бадия с удар с петичка с гръб към вратата, но не му се получи.

В 37' Елче изпусна добър шанс да отбележи, като след чудесна комбинация Моренте стреля към вратата на Тер Щеген, но неточно. В ответната атака Де Йонг записа още един пропуск на сметката си в мача, като изскочи от дълбочина и потърси далечния ъгъл на Бадия, но стражът успя да реагира. В последната минута от редовното време Елче успя да поведе. Фидел се възползва от грешка на съперника в средата на терена, напредна и с удар по диагонал намери долния ляв ъгъл на Тер Щеген и прати пълния стадион в еуфория.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Динамично бе и началото на второто полувреме, като още в 47' влезлият като резерва Феран Торес пропусна добра възможност да се разпише. Две минути по-късно нарушение на Араухо доведе до пряк свободен удар за Елче, като ударът на Пуйе се отби в стената от четирима пред Тер Щеген. В 53' пред Торес се отвори нова добра възможност, след като засече центриране от фланга, но ударът му мина доста над целта.

В 61-ата минута Феран се реабилитира за натрупалите се пропуски, изравнявайки резултата. Дембеле центрира отдясно, Алба засече и топката стигна до Торес, който стреля ниско и неспасяемо за Бадия в левия ъгъл. Минута по-късно той можеше да донесе обрата за гостите, но стреля над вратата. На свой ред Елче можеше да стигне до втори гол в 64', когато след контратака Пере Мия отправи обещаващ удар, но с върха на пръстите си Тер Щеген успя да спаси.

В 76' Торес срещна своя пореден шанс в мача, но бе отказан от Бадия, който направи две поредни спасявания. В 84' друга от резервите на Шави - Мемфис Депай, донесе желания от гостите обрат. В 82' Бараган игра с ръка в наказателното си поле в единоборство с нидерландеца и реферът посочи бялата точка след консултация с ВАР. Самият Депай се зае с изпълнението и със страхотен удар изведе Барселона напред в резултата за първи път тази вечер. 

В 76' Торес срещна своя пореден шанс в мача, но бе отказан от Бадия, който направи две поредни спасявания. В 84' друга от резервите на Шави - Мемфис Депай, донесе желания от гостите обрат. В 82' Бараган игра с ръка в наказателното си поле в единоборство с нидерландеца и реферът посочи бялата точка след консултация с ВАР. Самият Депай се зае с изпълнението и със страхотен удар изведе Барселона напред в резултата за първи път тази вечер. 

В минутите до края домакините на два пъти изразиха претенции за дузпа и в тяхна полза, и в двата случая заради игра с ръка, но главният рефер не видя основание в нито един от случаите.

Стартови състави:

ЕЛЧЕ: Бадия, Гонсалес, Мохика, Барахан, Роко, Моренте, Фидел, Маскарел, Гути, Мия, Бойе,

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Пике, Араухо, Бускетс, Дембеле, Алвеш, Педри, Алба, Де Йонг, Обамеянг, Гави

ПРЕДИ МАЧА:

Каталунците отиват на "Естадио Мануел Мартинес Валеро" в чудесна серия - те нямат загуба в последните си 10 мача. В тях "блаугранас" постигнаха 5 победи и 5 равенства. Елче за този период има 5 победи, 3 равенства и 2 поражения.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЕЛЧЕ СРЕЩУ БАРСЕЛОНА В ЛА ЛИГА?

Домакините днес се представят добре на своя стадион в последно време, но не и срещу Барселона. Елче не е побеждавал каталунците в последните си 4 мача срещу тях у дома, а и общо в последните 10 двубои срещу тях.

В класирането гостите към момента са на пета позиция, като изостават на 18 точки от лидера Реал Мадрид. Елче се намира на 14-а позиция, намирайки се на 7 точки от опасната зона в Ла Лига.

И двата тима имат кадрови проблеми преди срещата. Аут за домакините заради контузии са Бигас, Паласиос, Пасторе и Доналд, а Гумбау е наказан. Гостите ще бъдат без контузените Юмтити, Балде, Фати и Роберто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички