Две дузпи и късен гол спасиха Реал Мадрид от позор срещу Елче (ВИДЕО)


Две дузпи и късен гол спасиха Реал Мадрид от позор срещу Елче (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5258 0

Реал Мадрид и Елче завършиха наравно 2:2 в среща от 22-ия кръг на испанската Ла Лига. "Кралският клуб" изоставаше с 0:2 до 82-ата минута, но възпитаниците на Карло Анчелоти се бореха до края и успяха да стигнат до равенството в срещата.

Първото попадение за гостите падна в 42-ата минута, когато появилият се като резерва Фидел центрира към Лукас Бойе, който засече с глава. В 75-ата минута Бойе асистира към Мия, който вкара втори гол във вратата на Тибо Куртоа.

През първото полувреме домакините създадоха множество положения пред вратата на Елче, но стражът на гостите Едгар Бадиа направи цели 7 спасявания за първите 45 минути. В 32-ата минута съдията отсъди дузпа за Реал Мадрид. Карим Бензема стреля в аут и изпусна.

През второто полувреме Реал имаше претенция за втора дузпа след като Каземиро падна в наказателното поле. Такава обаче не беше отсъдена. Мадридчани продължиха да натискат, но получиха втори гол в 75-ата минута. Тогава Лукас Бойе подаде на Мия вдясно и той вкара. В 82-ата минута Лука Модрич върна един гол за Реал след като се разписа дузпа.

В добавеното време на срещата Едер Милитао засече центриране на Винисиус и изравни. Реал Мадрид продължава да е лидер в класирането с 50 точки. Елче е 15-ти с 23.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на Реал Мадрид Франсиско Хенто, който почина на 88-годишна възраст.

 

Бензема опита хитър пас към Еден Азар още във втората минута, но той беше лесно разгадан от защитата на гостите. Кроос в 5-ата минута отправи центриране, което беше хванато от Бадиа.

В 11-ата минута Винисиус се промъкна отляво и реши сам да опита да завърши атаката. Изстрелът обаче беше право във вратаря. Две минути след това Модрич на два пъти опита да намери Бензема. Топката беше изчистена от Паласиос. Последва далечен удар на Тони Кроос, който почти не нацели гредата.

В 15-ата минута Бензема комбинира с Азар. Белгиецът центрира право в ръцете на Бадиа. В 19-ата минута домакините стигнаха до корнер. Кроос центрира без резултат. След това Азар опита да се смести в центъра, където беше блокиран. В последния момент крилото направи двойно подаване с Васкес. Защитата блокира удара на Азар.

В 22-ата минута Тете Моренте се контузи и беше изнесен на носилка. На негово място в игра за Елче се появи Фидел. В 27-ата Карим Бензема стреля мощно и Едгар Бадиа се намеси. Минута по-късно Винисиус опита извеждащ пас към французина, който беше пресечен.

Бобмардировкат продължи, след като в 30-ата минута Каземиро стреля от границата на наказателното поле и последва нова отлична намеса на Бадиа.

В 32-ата минута Паласиос извърши грубо нарушение срещу Винисиус. Съдията не се поколеба и отсъди дузпа. Карим Бензема застана зад топката и стреля в аут.

42' - 0:1! Фидел проби отляво и центрира към Лукас Бойе. Бойе стреля с глава и не остави шансове на Тибо Куртоа!

Content made on Kapwing

В 44-ата минута Карим Бензема изведе наляво Менди. Левият бек стреля неточно. Отново Бензема в добавеното време опита да отправи въртелив удар, но той не беше опасен. Тони Кроос стреля от пряк свободен удар и Едгар Бадиа спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал пробва многоходова акция, която завърши с удар на Тони Кроос. Бранител на Елче блокира изстреля му. В 48-ата минута Мохика стреля, Ферлан Менид блокира топката, а след това беше фаулиран.

В 50-ата минута Паласиос прехвърли топката на левия фланг към Фидел. Лукас Васкес внимаваше и отне. Две минути след това Каземиро беше задържан от Паласиос. Ситуацията беше разгледана от VAR и дузпа не беше отсъдена.

В 58-ата минута на терена се появи Лука Йович вместо Карим Бензема. Три минути след това Винисиус опита атака отляво. Той беше притиснат от трима. Топката стигна до Тони Кроос, който стреля прекалено високо.

В 64-ата минута Анчелоти усили нападението, като пусна Родриго вместо Тони Кроос. Бразилецът веднага изпълни фал, но не се стигна до нищо интересно.

В 68-ата минута Бойе се откъсна напред и Лукас Васкес трябваше да се намесва и да спира нападателя на Елче. В 71-ата Винисиус Жуниор надигра защитата на съперника и излезе на страхотна позиция, но стреля в аут.

76' - 0:2! Бадия изпрати топката по посока половината на Реал. Раул Гути овладя, комбинира с Бойе, който изведе Пере Мия отдясно и Мия вкара за 2:0!

Content made on Kapwing

Федерико Валдерде и Иско се появиха в игра вместо Еден Азар и Лукас Васкес.

82' - 1:2! Реал Мадрид получи правото да изпълни втора дузпа след като Пере Мия игра с ръка. Лука Модрич застана зад топката и се разписа.

В 84-ата минута Модрич опита да изведе Винисиус и Верду изчисти. Елче поде контраатака. Бранителите на Реал се върнаха бързо и пресираха съперника. Две минути след това Винисиус комбинира с Родриго и само намесата на защитник предотврати гола.

В 89-ата минута Менди опита нещо между центриране и удар, което беше изчистено. Родриго центрира от корнер и Фидел се намеси и изчисти.

90+2' - 2:2! Иско изведе Винисиус на левия фланг. Бразилецът центрира към Едер Милитао, който изравни!

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Менди, Васкес, Кроос, Модрич, Каземиро, Винисиус, Бензема, Азар

Елче: Едгар Бадиа, Паласиос, Верду, Глез, Мохика, Моренте, Раул Гути, Гумбау, Пере Мия, Лукас Бойе, Лукас Перес

ПРЕДИ МАЧА

С оглед на вчерашното равенство на Севиля, пред Кралския клуб се открива перфектна възможност да увеличи аванса си на върха в испанския шампионат - преди домакинството на Елче Реал има 49 точки (с 3 повече от Севиля) и днес има шанса да дръпне с шест пункта 16 кръга преди края на сезона. 

Тимът на Карло Анчелоти е в серия от пет поредни победи във всички турнири, а през седмицата се поизмъчи именно с Елче, отстранявайки го на 1/8-финалите за Купата на Краля след продължения

Елче е на 15-о място в Ла Лига с 22 точки - четири над чертата на изпадащите отбори. Загубата от Реал Мадрид дойде след три поредни успеха и днес отборът ще е пределно мотивиран да си върне на столичани, макар и задачата на "Сантяго Бернабеу" да изглежда още по-трудна.

Вижте ТУК какви са коефициентите за днешния сблъсък

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички