Суперкупата на Испания през януари: Реал Мадрид - Атлетико на полуфинал с надежда за Ел Класико на финал


Суперкупата на Испания през януари: Реал Мадрид - Атлетико на полуфинал с надежда за Ел Класико на финал
Снимка: GettyImages

1314 0

От испанската футболна федерация публикуваха графика за предстоящите двубои от Суперкупата на Испания. Мини турнирът, в какъвто се превърна в последните години, ще се проведе през януари.

В очакване на Ел Класико на финала

В надпреварата участват двата отбора финалисти от Купата на Краля и първите два (б.ред. или три, в случай на припокриване) в Ла Лига, като първо ще се изправят един срещу друг на полуфинали. А след това победителите ще играят за трофея в неделя, 14 януари, в Рияд, Саудитска Арабия.

Очаквано Реал Мадрид и Барселона бяха разделени, за да може да се стигне до Ел Класико на финала. "Белия балет" се изправя срещу Атлетико Мадрид на 10 януари, а Барселона ще играе срещу финалиста за Купата на Краля Осасуна в четвъртък, 11-ти.

Миналия сезон Барселона спечели трофея, побеждавайки Реал Мадрид с 3:1 на финала. След това Шави определи именно този сблъсък за любимия си, откакто се завърна. Това даде увереност на каталунците да продължат напред и да осигурят и титлата в Ла Лига. Този уикенд предстои Ел Класико в шампионата, а от Барса се надяват да вдигнат Левандовски за дербито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички