Сумата нараства? Реал е дал на бащата на Гюлер почти толкова, колкото на Фенербахче за трансфера


Сумата нараства? Реал е дал на бащата на Гюлер почти толкова, колкото на Фенербахче за трансфера
Снимка: Getty Images

2473 0

Барселона беше отборът, който изглеждаше, че е в изгодна позиция да подпише с Арда Гюлер в понеделник вечер. Ден по-късно обаче стана ясно, че Реал Мадрид е единственият победител в битката за осигуряване на неговия подпис.

Ключовият фактор при успеха на Реал Мадрид

Не само, че предложиха ключово условия, което удовлетворяваше играча, но "белия балет" успя да предложи и много по-добри финансови условия. Гюлер имаше желание да напусне Фенербахче това лято, докато Барселона щеше да го остави в Турция следващия сезон. А Реал Мадрид е показал готовност да го привлече още веднага.

Сумата за преминаване може да се окаже много по-висока

По-рано се появиха подробности за таксата, която Реал Мадрид е готов да плати, като горната граница бе 28 милиона евро. Сега журналистът Тони Хуанмарти разкри, че цената на сделката може да надхвърли 50 милиона евро, без да включва заплатата на Гюлер.

Според неговата информация бащата на Гюлер ще получи повече от 15 милиона евро комисионна за сделката, почти същата сума като неговата освобождаваща клауза от 17,5 милиона евро.

Без съмнение скритите разходи ще повишат значително общата сметка за мадридчани. Въпреки че Гюлер има сравнително ниска клауза за освобождаване, не е необичайно да се види подобна допълнителна такса. Особено за играч, който се смята за един от най-талантливите 18-годишни в момента. А във Фенербахче не са никак доволни от избора на Гюлер, като са се надявали да избере Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички