Суарес покори отново Англия, а Барселона удари Манчестър Сити


Суарес покори отново Англия, а Барселона удари Манчестър Сити

2353 0

Барселона изигра отличен двубой и пропусна да нанесе сериозно поражение на Манчестър Сити. Каталунците се поздравиха с успех 2:1 в своя полза на "Етихад", благодарение на който направиха сериозна крачка напред към четвъртфиналите.

Луис Суарес беше ключовата фигура на "Етихад", след като отбеляза два гола, припомняйки на Острова за страховитата си форма от последния сезон в Ливърпул.

Той откри резултата в 16', когато надигра Компани в наказателното поле, а след това в 30' получи отличен пас от Алба засече за 2:0.

В 68' Агуеро след отлична акция успя да намали резултата, но малко по-късни Кличши провали своите, изкарвайки си червен картон за грубо нарушение. Така се стигна до последните секунди на полувремето, когато съдията отсъди дузпа за Барселона, но Лионел Меси пропусна и резултатът остана непроменен.

Това беше трета поредна победа на Барселона на Манчестър Сити, като отборът на Луис Енрике направи сериозна крачка към класирането напред за четвъртфиналите.

Домакините излязоха в познатата схема от 4-4-2, като големият липсващ в състава на Пелегрини беше Яя Туре. Неговото място беше заето от Фернандо, който застана до Джеймс Милнър. В нападение чилиецът заложи на Агуеро и Джеко, подпомагани от Насри и Силва. В защита Демикелис беше предпочетен пред Монгала за партньор на Компани, а Клиши и Сабалета оперираха по двата фланга. Джо Харт застана на вратата на "гражданите".

Луис Енрике направи промени в защитата си, като пусна в игра Хавиер Масчерано до Жерар Пике. Алвеш отново получи доверието на своя наставник, въпреки скандалната грешка през уикенда, а Алба застана отляво. Ракитич, Иниеста и Бускетс формираха триото в средата на терена, докато атомното нападение на Барселона отново беше контролирано от Неймар, Меси и Луис Суарес. Тер Щеген застана под рамката на вратата.

Срещата почна с разменено надмощие, като в 9' "гражданите" получиха първи шанс да открият. Масчерано фаулира Агуеро и Милнър стреля от пряк свободен удар, но топката беше блокирана. Барселона отговори с комбинация между Неймар и Меси, но аржентинският ас не беше точен.

Най-доброто положение в началото получи Суарес, който се освободи в наказателното поле и пробва силен удар в близкия ъгъл, но топката мина встрани.

Все пак Барселона успя да поведе в 16', като фатално сбърка капитанът на Сити Компани. При пас за Суарес в наказателното поле той не се ориентира и топката остана зад него, а Суарес при втория си опит за удар успя да отбележи - 0:1.

В 21' Манчестър Сити опита да отговори на предизвикателството, но ударът на Един Джеко с глава излезе в аут. Футболистите на Луис Енрике пък продължиха да "окупират" владението над топката, като испанският гранд майсторски разиграваше кълбото, не предоставяйки на домакините да наложат каквато и да е форма на натиск след инкасираното попадение.

В 26' каталунците пропиляха златен шанс за второ попадение в двубоя. Защитата на Манчестър Сити "проспа" подаване на Неймар, което за ужас на трибуните изведе Луис Суарес очи в очи с Джо Харт. Уругваецът опита да мушне топката между краката на английския национал, но Харт се намеси респектиращо и съумя да отрази удара на нападателя.

4 минути по-късно обаче "блаугранас" вече беше 2 гола напред. Лео Меси проби през центъра и изведе Алба вляво в наказателното поле. Защитникът издебна момента, стигна до аутлинията и пусна остро центриране, а в малкото наказателно поле Суарес успя да засече - 0:2.

Минута по-късно "Етихад" отново изтръпна, защото Барселона продължи да си играе със защитата на английския шампион. Този път голмайсторът Луис Суарес влезе в ролята на асистент и изведе Неймар очи в очи с Харт, но прехвърлящият удар на бразилеца не се оказа достатъчно ефективен, за да намери мрежата на "гражданите".

Двубоят в Манчестър продължи да се развива по идентичен начин, като футболистите на Барселона създаваха шансове пред Харт, а домакините изглеждаха безпомощни и несъстоятелни. В 36' възможност за гол най-сетне се откри и пред Лионел Меси, но "дестката" бе изпреварен от стража на Сити. Малко след това домакините поискаха дузпа с претенции за игра с ръка на Жерар Пике, но сигнал за наказателен удар не последва.

Две минути преди почивката и късметът помогна на Манчестър Сити, след като единствено напречната греда на вратата лиши "блаугранас" и от трети гол. Включилият се напред Даниел Алвес вероятно искаше да центрира, но вместо това бразилецът отправи прехвърлящ изстрел, който кацна върху гредата зад Джо Харт. Минута по-късно Самир Насри тества Тер Щеген с удар от границата на наказателното поле, но германският страж не бе затруднен - 0:2 до почивката.

Втората част почна с натиск на Манчестър Сити, като играчите на Мануел Пелегрини се отчетоха с няколко удари в първите 5 минути. Най-опасното положение се откри пред Един Джеко, който получи топката фронтално пред вратата на Барса след корнер, но прати топката право в ръцете на Тер Щеген.

"Гражданите" продължиха по-активно, но така и не материализираха преимуществото си, а единствените опасности идваха след центрирания от корнер, с които Тер Щеген и компания трудно се справяха.

В 68' Мануел Пелегрини потърси промяна на статуквото, като Един Джеко отстъпи мястото си на терена на януарското попълнение на Сити Вилфред Бони. Само минута по-късно пък "гражданите" успяха да се върнат в срещата, намалявайки изоставането си в резултата. Давид Силва по отличен начин "нагласи" топката за Серхио Агуеро, който направи финно движение вдясно и с прецизен изстрел преодоля безпомощния Тер Щеген за 1:2.

"Гражданите" бяха в подем следващите минути, но в 72' Клиши извърши сериозна глупост. Той влезе грубо в краката на Жорди Алба, като за това заслужи втори жълт картон и беше изгонен от игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички