Пелегрини няма идея как се бие Барселона (статистика)


Пелегрини няма идея как се бие Барселона (статистика)

1126 0

Чилийският треньор Мануел Пелегрини е едно от най-уважаваните имена в професията, а с Манчестър Сити записа част от най-големите си успехи, спечелвайки и титлата в Премиършип.

Архитекта е водил отборите на Виляреал, Реал Мадрид, Малага и сега "гражданите", но с нито един от тези отбори не е печелил мач срещу Барселона.

Това е доста плашеща статистика за феновете на английския шампион, като тази вечер на "Етихад" техният отбор приема каталунците в мач от осминафиналите в Шампионска лига.

През миналия сезон двата тима се срещнаха в същата фаза, като "гражданите" записаха две поражение - с 0:2 у дома и 1:2 на "Камп Ноу", като и в двата мача Сити завърши в намален състав.

Самият Пелегрини има само 2 спечелени точки срещу Барселона и загубени цели 12 двубоя. Най-неприятни за чилиеца са пораженията, начело на Реал Мадрид.

Тогава Барселона печели с 1:0 у дома и 2:0 в Мадрид, като събира 99 точки. Реал завършва с 96, което е клубен рекорд по това време, но след двете поражение Пелегрини губи титлата, а след това е и уволнен.

Манчестър Сити се изправя срещу Барселона довечера в 21:45 часа на "Етихад".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички