Станаха ясни 2 от разследваните мачове в Испания, единият е на Валенсия


Станаха ясни 2 от разследваните мачове в Испания, единият е на Валенсия
Снимка: Getty Images/Guliver

2839 0

Медиите в Испания бързо се добраха до подробности относно скандала с уредени мачове в страната. Според Espejo Publico, цитиран от sports.ru, мачът, събудил подозрението на испанската полиция, е Уеска - Химнастик. Влезлият в този момент в Ла Лига тим на Уеска е загубил с 0:1 от Химнастик, благодарение на което тимът от Тарагона се е спасил от изпадане. Съобщава се, че при резултат 0:0 е бил фиксиран аномален ръст на залозите за победа на гостите в Украйна и Азия.

Вторият мач, който е съмнителен за властите, се е състоял през този сезон. В последния кръг на испанското първенство Валенсия победи Валядолид с 2:0. Тимът на Феномена Роналдо беше си осигурил място в елита и за следващия сезон, а успехът позволи на Валенсия да се класира за груповата фаза на Шампионска лига.

Конкретно за този мач не става дума за уреждане на резултата между клубовете, а за залози, направени от някои от играчите, твърди източникът. Полицията разследва още 8 мача от Примера и Сегунда по съмнение, че са уредени. Вижте и конкретните имена на футболисти, замесени в скандала, в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички