В Испания арестуваха футболисти за черно тото, бивш играч на Реал ги е водил


В Испания арестуваха футболисти за черно тото, бивш играч на Реал ги е водил

4893 0

Няколко испански футболисти за задържани по подозрение, че са част от групировка за уреждане на резултатите от мачове, съобщават медиите в Испания. Полицията потвърди пред АФП, че в момента се извършва подобна акция, но отказа да даде повече подробности.

Сред задържаните са бившите футболисти на Реал Мадрид Раул Браво и Борха Фернандес, като за първия има информация, че е бил водач на кликата. Други разкрити имена са тези на Самуел Сайц, който е собственост на английския Лийдс, но игра под наем в Хетафе през последния сезон, защитникът на Депортиво Ла Коруня Иниго Лопес, бившият нападател на Осасуна, Сарагоса и Леванте Карлос Аранда. Арестуван е президентът на изпадналия в Сегунда - Уеска, Агустин Ласаоса, както и докторът на тима Галиндо Лануса.

38-годишният Браво игра на "Сантяго Бернабеу" между 2001 и 2007 година, като има общо 133 мача за "Кралския клуб", докато дефанзивният халф Фернандес е юноша на Реал и е изиграл 38 мача за тима, но изгради име най-вече с тима на Валядолид.

Освен с уреждане на мачове, групировката се е занимавала с подкупи и пране на пари, допълват местните източници. Съмнителните мачове, които се разследват, са от май месец, 2018 година. Според спортния министър на България Красен Кралев българският футбол е сред най-чистите. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички