Стана ясно защо Лапорта е размислил за уволнението на Куман


Стана ясно защо Лапорта е размислил за уволнението на Куман
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1354 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е уведомил през WhatsApp борда на директорите в клуба, че подкрепя треньора Роналд Куман, съобщава "Diario Sport". Това се е случило след заседанието на Борда, което бе проведено в четвъртък, след поражението на каталунците от Бенфика с 0:3 в Шампионска лига.

На заседанието в четвъртък Лапорта е изразил недоволството си от резултатите на тима и от факта, че Куман продължава да играе с трима централни защитници и да оставя младите футболисти извън състава. От този факт пресата в Испания си е направила извод, че нидерландецът ще бъде уволнен, след като загуби и мача с Атлетико (Мадрид). Същото е било мнението и на членове на борда на директорите.

В петък обаче президентът на испанския гранд е позвънил на треньора, за да поговори с него за състоянието на отбора, резултатите и играта. В събота сутринта той е обявил позицията си на членовете на Борда, като е обяснил, че треньорът е надежден и че е поел отбора в разгара на спортна и управленска криза в клуба.

Ходът на Лапорта е бил продиктуван от желанието му да се избегне ситуация, при която ръководството ще разбере за промяната на мнението на президента през пресата. А ето кой човек е спасил Куман от уволнение. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички