Стана ясно името на човека, който е спасил Роналд Куман от уволнение в Барселона


Стана ясно името на човека, който е спасил Роналд Куман от уволнение в Барселона
Снимка: Getty Images

2401 0

Не друг, а самият син на легендарния Йохан Кройф - Жорди Кройф, е спасил "главата" на старши треньора на Барселона Роналд Куман, съобщава каталунският канал "TV3"!

След тежката загуба с 0:3 от Бенфика в Шампионска лига, която остави тима без точка в групата след две изиграни срещи (0:3 от Байерн Мюнхен), Кройф е успял да убеди президента на Барса Лапорта да не уволнява нидерландския наставник.

Изданието посочва, че босът на "блаугранас" е бил твърдо решен да се раздели с Куман в четвъртък (30 септември), но след разговор с 47-годишния Жорди, който е негов съветник, е променил решението си и впоследствие публично бе заявил, че съдбата на треньора не зависи от предстоящия (тогава) мач с Атлетико Мадрид...

Мотивите на Кройф са били свързани със скорошното завръщане в игра на Серхио Агуеро и Усман Дембеле, с които Барселона би трябвало да изглежда по съвсем различен начин!

В този материал пък можете да разберете кои са другите играчи на тима, които ще се завърнат на терена след паузата за националните отбори!

"TV3" споменава и нещо друго любопитно - Жорди Кройф никога не е получавал предложение да ръководи Барса, както се говореше в европейските медии преди време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички