Спортинг настоява за 100 млн. евро от Атлетико, дава "дюшекчиите" на ФИФА


Спортинг настоява за 100 млн. евро от Атлетико, дава "дюшекчиите" на ФИФА

2490 0

Атлетико (Мадрид) може да има сериозни проблеми заради едно от последните си попълнения. Спортинг Лисабон планира да подаде жалба до ФИФА с финансови претенции в размер на 100 милиона евро към "дюшекчиите" относно трансфера на Желсон Мартинс.

Испанският клуб няма да плати и една стотинка трансферна сума. Причината за това е жестокият скандал в Спортинг, след който напуснаха куп футболисти. Един от тях беше именно Мартинс, който разтрогна с тима от Лисабон преди месец и след Световното започна преговори с различни отбори. В крайна сметка обаче той е избрал проекта на Диего Симеоне в Мадрид.

Спортинг отхвърли няколко предложения на Атлетико за футболиста преди той да успее да разтрогне договора си. В момента той тренира с тима на Диего Симеоне. Първоначално Спортинг беше поставил цена от 60 млн. евро, която по-късно спадна до 40. "Лъвовете" настояват, че преди прекратяването на договорните отношения клубът е увеличил заплатата на играча от 1,8 млн. евро до 2,2 и желанието им е да получат 100 млн.евро от "дюшекчиите". Спортинг Лисабон вече заведе дела във ФИФА срещу Уулвърхемптън и Олимпиакос, които също взеха играчи на отбора, като се възползваха от казуса с прекратените им договорни взаимоотношения с португалския клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички