Атлетико избухна с трансферен удар, и то без да плаща и стотинка


Атлетико избухна с трансферен удар, и то без да плаща и стотинка
Снимка: Getty Images/Guliver

4384 0

Испанският гранд Атлетико Мадрид осъществи една от най-добрите сделка на летния трансферен прозорец. "Дюшекчиите" се сдобиха с един от най-добрите млади футболисти в света в лицето на Желсон Мартинс, който беше част от селекцията на "селесао" по време на Световното първенство по футбол. И за този трансфер испанският клуб няма да плати и една стотинка трансферна сума.

Причината за това е жестокият скандал в Спортинг, след който напуснаха куп футболисти. Един от тях беше именно Мартинс, който разтрогна с тима от Лисабон преди месец и след Световното започна преговори с различни отбори. В крайна сметка обаче той е избрал проекта на Диего Симеоне в Мадрид.

От клуба обявиха, че Желсон е подписал договор за 6 години, с което за пореден път Атлетико доказа, че ще се опита да оспори отново доминацията на Реал Мадрид и Барселона в Ла Лига. Самият Мартинс има 125 мача за Спортинг и 25 гола, но беше най-добрият играч на тима през последните 12 месеца. В Лисабон дори очакваха да приберат над 50 милиона евро при евентуална продажба, но сега остават с празни ръце.

Мартинс е национал на Португалия и бе част от състава на “мореплавателите” за Мондиал 2018 в Русия. Със селекцията на страната е изиграл общо 19 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички