Атлетико Мадрид надви Арсенал след дузпи (ВИДЕО)


Атлетико Мадрид надви Арсенал след дузпи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1301 0

Атлетико Мадрид победи с 3:1 след изпълнения на дузпи състава на Арсенал в среща от предсезонния турнир Международна шампионска купа. В редовното време двубоят завърши 1:1, а при дузпите испанският тим показа по-здрави нерви и заслужено се поздрави с успеха.

Новият мениджър на Арсенал Унай Емери заложи в стартовия състав на две от новите си летни попълнения в лицето на вратаря Бернд Лено и полузащитника Матео Гендузи. Неговият колега Диего Симеоне пък от своя страна даде почивка на голяма част от титулярите, включително и на звездата си Антоан Гризман, който стана световен шампион с Франция.

Английският тим започна по-добре мача и контролираше събитията на терена, като положения за гол се откриха пред нападателите Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет, но с добри изяви се отчете стража на Атлетико Ян Облак. От своя страна ,,дюшекчиите“ рядко опитваха да затруднят вратата на пристигналия от Байер Леверкузен Бернд Лено. Неочаквано обаче се стигна до 41-ата минута на двубоя, когато Атлетико откри след голна Лусиано Вието, който се разписа с глава след центриране отдясно на Анхел Кореа.

"Топчиите" отвърнаха на предизвикателството малко след началото на втората част и изравниха статуквото чрез 17-годишния младок Емил Смит Роу, който вкара след чудесен удар извън границата на наказателното поле. До края на редовното време двата тима не си отбелязаха повече голове и победителят трябваше да бъде излъчен след изпълнения на дузпи. При ударите от бялата точка мадридчани бяха по-точни и стигнаха до крайния успех.

При дузпите

0:0 Анхел Корея  пропуск

0:0 Мхитарян пропуск

1:0 Родри вкарва

1:0 Морено пропуск

1:0 Уилкок пропуск

1:1 Мейтлънд-Найлс вкарва

2:1 Виктор вкарва

2:1 Еди Нкетя пропуск

3:1 Адан вкарва

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички