"Sport": Дани Алвеш е първото ново попълнение на Барселона в ерата "Шави Ернандес"


"Sport": Дани Алвеш е първото ново попълнение на Барселона в ерата "Шави Ернандес"
Снимка: Getty Images

2193 0

Известното испанско издание "Sport", за което се смята, че има близки връзки с Барселона и добри информатори за случващото се в клуба, обяви бомбастичната новина, че първият трансфер на клуба в ерата "Шави Ернандес" вече е факт!

В последните дни се завъртяха слухове, че бразилският ляв бек Дани Алвеш е напът да се завърне в клуба, но очевидно това не са само инсинуации, за разлика от случая "Усман Дембеле в Ливърпул"...

Изданието съобщи, че новият треньор Шави вече е дал съгласието си за завръщането на 38-годишния играч, който е най-титулуваният футболист в историята на този спорт.

Очаква се трансферът да бъде официално обявен от Барса през идната седмица, като за целта първо испанският мениджър иска да се срещне очи в очи с бразилеца и вероятно да поговори с него относно бъдещата му роля в отбора. Разбира се, на тази възраст не може да се очаква, че Алвеш ще бъде титуляр във всяка среща, но с ценния си опит той би могъл сериозно да допринесе не само за израстването на тима, но и за по-доброто настроение в самата съблекалня!

Освен за Барселона, десният бек е играл още за отборите на Севиля, ПСЖ, Ювентус и Сао Пауло. Чудесната новина за Жоан Лапорта пък е, че той е свободен агент от близо два месеца насам и клубът няма да плаща нито цент за трансферна сума. Дани Алвеш може да бъде картотекиран на секундата и ако е в добро физическо състояние, да бъде на линия още за първия мач на отбора след паузата за националните отбори - дербито с Еспаньол, което ще се проведе на 20 ноември на "Камп Ноу".

В последните минути известният спортен журналист Фабрицио Романо също потвърди новината и добави, че предишният треньор Роналд Куман, който може би бързо ще си намери нова работа, е бил отказал Алвеш да се завърне в Барселона, но Шави е бил напълно ОК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички