Смъртоносни 120 секунди осигуриха на Барса обрат в Шампионска лига


Смъртоносни 120 секунди осигуриха на Барса обрат в Шампионска лига

1174 0

Барселона измъкна много трудна победа в първия си мач без Лионел Меси, след като обърна от 0:1 до 2:1 Байер Леверкузен в мач от 2-ия кръг на Шампионска лига.

Още преди да е изтекла първата минута на двубоя имаше чисто положение, но то беше за "аспирините" Карим Белараби центрира отлично в наказателното поле, където Чичарито успя да отправи удар, но Тер Щеген се отчете с отлична намеса.

Само няколко минути по-късно Сандро, който играеше на мястото на Меси, се озова очи в очи с Лено, но стреля право във вратаря на гостите, пропускайки най-доброто положение за своя тим.

В 22' падна първият и единствено гол за първото полувреме. При центриране от корнер на Чалханоглу топката беше насочена в малкото наказателно поле. Тер Щеген обаче дори не помръдна, а Пападополус от метър засече и порази целта за 0:1.

Грешката на Тер Щеген не бе единствената при инкасиране на гола, защото Жереми Матийо изобщо не скочи, а Луис Суарес остана неподвижен и след отбелязването на попадението проведе дискусия с германския вратар за това чия е вината.

До края на полувремето Барселона стигна до едно положение за изравнителен гол, но далечният удар на Иван Ракитич бе отразен от Бернд Лено, защитниците се постараха да няма успешна добавка. В крайна сметка Барса се събуди едва в последните мигове на полувремето и заслужено губеше на почивката.

Второто полувреме започна със свиреп натиск на Барселона, но в 53' Чичарито пропусна да реши всичко. Той получи в наказателното поле, но не съумя да бъде точен и прати топката над вратата.

Последваха два удара на Неймар, които минаха на сантиметри от страничните греди, докато удар на Пике след центриране на Ракитич попадна право в обсега на Лено. Каталунците натискаха здраво, но това не водеше до резултат, а Роберто, Алба и Мунир така и не помогнаха за по-разнообразната игра в нападение.

В заключителните 10 минути обаче Барселона осъществи смъртоносен удар. Първо в 81' след продължителна атака, започната отдясно и развита отляво гостите капитулираха. Жорди Алба центрира в наказателното поле, а Лено отби първия удар на Неймар, но при добавката почти от упор Сержи Роберто се разписа за 1:1.

120 секунди по-късно отлично центриране от десния фланг бе засечено от трудна позиция от Луис Суарес, който с фамозен изстрел не остави никакви шансове на иначе блестящо представящия се Лено - 2:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички