Случва се! Стъпките, които Барселона предприема, за да си върне Лионел Меси


Случва се! Стъпките, които Барселона предприема, за да си върне Лионел Меси
Снимка: Getty Images

3586 0

Барселона вече има ясна стратегия за връщането на Лионел Меси на "Камп Ноу". Няма да е лесно, но "блаугранас" са много оптимистично настроени преди преговорите, които все още не са започнали, но изглежда ще се осъществят.

Решителна среща между Барселона и Ла Лига

Барса ще изчака първо да получи одобрение от Ла Лига относно своя план , за да намали лимита на заплатите си и след това ще започне последната офанзива за аржентинския футболист. "Sport" вече съобщи, че следващата седмица ръководителите на клуба ще се срещнат с представители на Ла Лига, за да проучат споразумение за намаляване на тавана на заплатите.

Президентът на лигата Хавиер Тебас уточнява, че той ще бъде над 200 милиона евро, но се предприемат стъпки за разрешаване на проблема. Матеу Алемани от известно време подготвя план, който предвижда преди всичко намаляване на разходите и бюджета, което би позволило намаляването на този лимит на заплатите. Срещата следващата седмица е ключова за разплитането на този въпрос и Барса го вижда като добър подход.

Планът на Барселона

Планът включва намаляване на заплатите в някои случаи и, очевидно, приходи от продажби на някои играчи. Освен това Барса ще намали разходите и в други сфери, за да се доближи до цифрата, наложена им от Ла Лига. Съкращенията може да отнемат повече време от това лято и ще включват постигане на цяла поредица от финансови цели. Ако Ла Лига даде зелена светлина - има прецеденти с други клубове - Барса може да бъде в позиция да подпише, стига да изпълни изцяло изискванията. И оттам нататък ще трябва да избере добре целите, които да включи, за да не надхвърли отново тази сметка за заплати. Новият договор на Меси би бил една от ключовите точки в тези преговори.

С одобрението на Ла Лига, Барса вече ще е в състояние да преговаря открито с обкръжението на Меси. Преди да предприеме офанзива обаче, ще изчака раздялата между Меси и ПСЖ да бъде финализирана. Нещо, което не се е случило официално.

Ако Меси реши да прекрати преговорите за подновяване с ПСЖ, на сцената ще излезе Барса. И тогава те ще планират атрактивна финансова оферта, но в рамките на възможностите си, за да убедят аржентинеца. Ясно е, че това няма да е астрономическо предложение, но се разчита на добрата предразположеност на всички страни за постигане на окончателно споразумение. Междувременно във Франция не спират атаките по Меси и представянето му в ПСж, като дори определиха, че "прилича на дух".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички