След отстраняването: Ще видим ли Меси отново с екипа на ПСЖ?


След отстраняването: Ще видим ли Меси отново с екипа на ПСЖ?
Снимка: Getty Images

1350 0

ПСЖ взе решение да накаже сурово Лионел Меси за неразрешеното му пътуване до Саудитска Арабия. Наказаният за две седмици аржентински нападател ще пропусне следващите мачове срещу Троа и срещу Аячо.

Положението му достигна до степен, в която не е ясно дали ще играе отново за парижани, тъй като договорът му изтича следващия месец. От Рияд до Париж, през Росарио, Маями и Барселона, случаят говори за четирите краища на планетата.

Първа подобна санкция в кариерата на Меси

ПСЖ реши да санкционира Лионел Меси за неразрешеното му пътуване до Саудитска Арабия. Ден след поражението срещу Лориен в Лига 1, аржентинският нападател отлетя за Близкия изток в понеделник. Придружен от съпругата си Антонела Рокуцо и синовете им, като част от партньорство за насърчаване на местния туризъм. Без одобрението на ПСЖ. Във време, когато силно критикуваният столичен клуб прави катастрофален край на сезона, бягството на 7-кратния носител на "Златната топка" не се прие никак добре от ръководството.

Без да чака завръщането му, столичният клуб предпочете да извади от състава Лионел Меси за две седмици. Луис Кампос, спортният съветник, му се е обадил в понеделник вечерта, за да го информира. Световният шампион от 2022 г. ще бъде лишен от мачове, тренировки и заплата през този период.

Първият подобен период в кариерата му. Тази санкция може да доведе до края на приключението му в Париж, две години след пристигането му от Барселона, знаейки, че договорът му изтича на 30 юни.

Ще има още три мача, след като изтече наказанието

Вече е известно, че Меси няма да участва в следващите два мача на своя отбор от Лига 1. Кристоф Галтие ще трябва да композира без своята 35-годишна звезда за пътуването до Троа (неделя) и домакинството на Аячо (13 май). След това остават три мача от шампионата, които трябва да се играят: в Оксер (21 май), Страсбург (27 май) и срещу Клермон (3 юни).

Ще бъде ли "помилван" за тези мачове? Може да зависи от резултатите, докато единадесетата титла в историята на клуба все още не е гарантирана. Без съмнение ще се вземе предвид и настройката на Меси, който все още не е имал публично изявление.

Ситуацията във всеки случай ще бъде наблюдавана отблизо в контекст, който обещава да бъде особено напрегнат.  След пътуването си до Саудитска Арабия и дисциплинарното производство, образувано срещу него, Лео Меси може да се страхува от враждебен прием на "Парк де Пренс", където вече беше освиркан от част от феновете. Привържениците вече обявиха, че ще има мирно шествие около стадиона, като държат да получат отговори на някои важни въпроси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички