След Барселона и Флорентино Перес бе обвинен, че е опитвал да влияе на отсъждания


След Барселона и Флорентино Перес бе обвинен, че е опитвал да влияе на отсъждания
Снимка: Getty Images

1233 0

Бившият футболен съдия Едуардо Гонзалес направи притеснително разкритие за президента на Реал Мадрид Флорентино Перес. Според бившия рефер Перес се е опитал да повлияе на отсъжданията му. Гонзалес бе рефер до 2012 година.

Какви са обвиненията на бившия съдия към Перес?

Той твърди, че Перес се е обърнал към него след сблъсък с Депортиво през 2010 г. След това президентът на Мадрид е затворил рефера в отделна стая. Там той се е оплака, че той дава на Барселона преференциално отношение и е поискал последователност в съдийството.

"След победа с 6:1 срещу Депортиво мачът свършва, напускаме терена с моите асистенти. Човек, който ме води в съдийската стая, ми казва: „Искам само да свириш за мен, както ти свириш на Барса“. Този човек е от Реал Мадрид. Попитах го дали се шегува и му казах, че разговорът е приключил. Искаше да ме заключи в съблекалнята", споделя бившият съдия.

Дългогодишният служител на Ла Лига незабавно е подал жалба до Техническия комитет на реферите, но разкри, че не са предприети никакви действия срещу Перес или Реал. Тези обвинения идват няколко дни, след като заведоха дело срещу Барселона за корупция, свързана с подкуп на съдии.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички