След 5 години Атлетико Мадрид укроти баските „лъвове“ на „Катедралата“, съдията отсъди дузпа за игра с глава, но ВАР я отмени


След 5 години Атлетико Мадрид укроти баските „лъвове“ на „Катедралата“, съдията отсъди дузпа за игра с глава, но ВАР я отмени
Снимка: Getty Images

5106 0

Атлетико Мадрид излъга с 1:0 като гост Атлетик Билбао в среща от 9-ия кръг на Ла Лига. Третият пореден успех на „дюшекчиите“ ги изведе до третото място във временното класиране, като те изпревариха именно баските „лъвове“.

В герой за мадридчани се превърна Антоан Гризман, който заби победното попадение малко след почивката. Гол на Алваро Мората в 10-ата минута бе отменен след намеса на ВАР заради нарушение. Малко преди края съдията Хорхе Фигероа отсъди дузпа за тима от Билбао. След намесата на ВАР обаче се стигна до отмяната на наказателния удар, тъй като се оказа, че играч на гостите не е играл с ръка, а е избил топката с глава и буквално падна на тревата като нокаутиран.

Двата отбора предложиха много здрава битка на „Сан Мамес“, като домакините могат да съжаляват, че не взеха поне точка. Изобилстваха и острите сблъсъци и на няколко пъти се наложи медицинските екипи да влизат на терена, за да оказват помощ на футболисти на гостите. Така се стигна и до принудителната смяна на вратаря на „дюшекчиите“ Ян Облак. Заменилият го Иво Гърбич извади своите при няколко напечени ситуации пред вратата.

Почивката дойде при нулево реми. Само 120 секунди след антракта Мората намери Гризман сам срещу вратаря Унай Симон и французинът не сгреши – 0:1.

След попадението гостите заиграха в познатия си стил, а „баските лъвове“ се хвърлиха да изравняват. В последния четвърт час пред вратата на Гърбич вреше и кипеше. Така се стигна до 89-ата минута и отсъждането на дузпа от съдията, но се оказа, че при карамбола Рейнилдо е избил с глава, а не с ръка и ВАР отмени решението на рефера. В добавеното време отново бранителят от Мозамбик спаси мадридчани, изчиствайки топката пред голлинията.

Така тимът на Чоло Симеоне удържа натиска и записа първата си победа в Билбао от пет години насам след епичната битка, продължила 100 минути. „Дюшекчиите“ събраха актив от 19 точки и изскочиха на третата позиция. Атлетик Билбао е четвърти със 17 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички