След 2 спорни гола Меси и Гризман разпиляха Гранада и пратиха Барселона в топ 3 на Ла Лига


След 2 спорни гола Меси и Гризман разпиляха Гранада и пратиха Барселона в топ 3 на Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4383 0

Испанският колос Барселона разгроми Гранада с 0:4 като гост в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси и Антоан Гризман спечелиха шоуто с по две попадения, но два от головете в срещата породиха сериозни полемики около решенията на съдиите.

Каталунците откриха още в 12-ата минута чрез Антоан Гризман, който на практика вкара в положение на засада, но при подаването топката рикошира в играч на Гранада и главният арбитър прецени, че засадата не трябва да бъде зачитана.

В 35-ата минута Барса вкара второ попадение, дело на Лионел Меси. В хода на атаката обаче Серхио Бускетс игра с ръка, което не бе отсъдено като фаул в полза на Гранада. До края на полувремето Меси добави още един гол от пряк свободен удар, а през втората част Гризман оформи крайното 0:4. Домакините пък завършиха срещата в намален състав след червен картон на Хесус Вайехо.

С победата Барселона се изкачи до третото място в Ла Лига с актив от 34 точки - на четири от лидера Атлетико Мадрид, който е с три мача по-малко. Реал Мадрид пък е с 36 пункта и по-късно тази вечер гостува на Осасуна. Гранада остава на 7-о място с 24 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Гранада застраши вратата на гостите след силен удар на Антонио Пуертас от границата на пеналтерията, но Тер Щеген спаси. Десет минути по-късно Барселона откри резултата след дискусионна ситуация. Антоан Гризман се озова зад отбраната на Гранада, където получи подаване, а след това вкара топката в мрежата. Страничният съдия вдигна флаг за засада, но при самото подаване топката се докосна до противников играч, поради което засадата не бе отсъдена - 0:1! (видео ТУК)

В следващите минути Гранада се опита да отвърне на удара, като създаде 1-2 опасни атаки по посока на вратата на Тер Щеген. В 35-ата минута обаче Барселона стигна до втори гол и до известна степен уби амбициите на своя съперник. Антоан Гризман подаде към Лионел Меси, който с прецизен удар от границата на наказателното поле успя да намери горния ляв ъгъл на вратата на Гранада. В хода на атаката Серхио Бускетс игра с ръка, но не беше отсъден фаул - 0:2! (видео ТУК)

В 43-ата минута играч на Гранада извърши лошо тактическо нарушение в непосредствена близост до наказателното поле. Това отвори страхотна позиция за стрелба пред щатния изпълнител Лионел Меси, който с нисък удар по тревата успя да вкара топката в близкия ъгъл на вратаря Силва - 0:3!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Френки де Йонг бе много близо до гол, но ударът му от границата на наказателното поле премина малко встрани от целта. В 63-ата минута пък Антоан Гризман отбеляза второто си попадение в срещата. Французинът получи подаване в наказателното поле и от малък ъгъл успя да намери целта - 0:4!

Веднага след попадението Роналд Куман даде почивка на Меси, като на негово място пусна Мартин Брейтуейт. Миралем Пянич пък замени Френки де Йонг. В средата на полувремето Алба стреля опасно, но не успя да вкара. В 79' домакините останаха с човек по-малко, след като Хесус Вайехо бе изгонен за нарушение срещу Брейтуейт като последен в отбрана. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона не започна кампанията по най-добрия начин, но в последните кръгове момчетата на Роналд Куман намериха верния път и постепенно се доближиха до лидерите в подреждането. Преди днешния мач каталунците са четвърти с 31 точки в актива си - на седем пункта от лидера Атлетико, който е с два мача по-малко.

Съперникът на Барса - Гранада, се представя прилично през настоящата кампания и заема 7-о място с 24 точки, като имат мач по-малко от "блаугранас".

За днешната среща наставникът Роналд Куман няма да може да разчита на контузените Филипе Коутиньо, Жерар Пике, Сержи Роберто и Ансу Фати, както и на Клеман Ленгле, който изтърпява наказание. Четирима пък са отсъстващите в лагера на домакините: Лосано, Мачис, Мия и Монторо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Гранада: Силва, Нева, Дуарте, Фулкие, Санчес, Ерера, Монторо, Пуертас, Мачис, Етеки, Солдадо

Барселона: Тер Щеген, Дест, Араухо, Мингуеса, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички