След 120 минути и сходни автоголове: Реал Мадрид взе сладък реванш над Атлетико и ще спори за Суперкупата! (ВИДЕО)


След 120 минути и сходни автоголове: Реал Мадрид взе сладък реванш над Атлетико и ще спори за Суперкупата! (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5899 0

Реал Мадрид се превърна в изстрадалия първи финалист за Суперкупата на Испания! Европейският гранд се справи драматично над градския си съперник на стадиона на Ал Насър в Рияд, Саудитска Арабия с краен резултат 5:3 и пак ще спори за трофея.

Реал натискаше, но не създаваше много опасности

Срещата продължи над 120 минути, но най-интересно бе през първото полувреме, когато звездните съперници си размениха по два гола в рамките на 30 минути - между 7-ата и 37-ата. С четвъртото попадение, което бе и сред най-красивите за вечерта - Антоан Гризман се превърна в абсолютна легенда на "дюшекчиите" като голмайстор на клуба със 174-ия си гол. 

Сериозно затишие имаше след почивката, но отборите успяха да покачат до 3:3 след автогол на един от героите през първото полувреме - Антонио Рюдигер (79') и попадение на Карвахал в 85'.

До края на срещата обаче головете бяха изцяло във вратата на символичните гости - първо късметът се усмихна на "кралете" при сходен автогол на Савич с този на Рюдигер в 116', а крайният резултат бе подпечатан от Диас отвъд 120-ата минута на празна врата. 

След този развой е много вероятно да се повтори Ел Класико-то от финала през миналата година, спечелен от каталунците. Сега обаче възпитаниците на Шави първо ще трябва да се справят с Осасуна в четвъртък вечер от 21:00 часа. Срещата ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Това беше първият трофей на Шави с Барса като треньор

Реал Мадрид обаче за втори път през кампанията не успя да победи Атлетико Мадрид в редовното време. На 24-и септември "дюшекчиите" нанесоха първата и единствена загуба до този момент на "кралете" през кампанията с 3:1. 

Първо полувреме

ГОЛ! Само 7 минути бяха нужни на символичните гости, за да поведат в резултата. Те за пореден път доказаха качествата си при статични положения, като в случая Ермосо засече топката с глава след центриране от корнер на Гризман. 

Ударът по диагонал прати топката директно в долния ляв ъгъл на Кепа! 0:1!

До ситуацията пък се стигна с първия точен удар - Лино пробва от дистанция, но испанският страж на "кралете" изби със сетни сили!

ГОЛ! Точно след 20 минути игра "кралете" успяха да изравняват със сходно попадение. Реализаторът обаче беше бранител от другата защита - Антонио Рюдигер. Той се възползва от чудесното центиране на Модрич и прати кълбото в мрежата на Облак. 1:1!

Скоро преди това Мората пропусна от близко разстояние да удвои преднината. 

ГОЛ! Пълният обрат от страна на Реал Мадрид бе оформен в 30', а попадението отново бе дело на бранител - Ферлан Менди. Така французинът се завърна по най-добрия начин след поредната контузия, а голът беше страхотен. 

Бранителят красиво отклони кълбото, докато е с гръб към вратата на съперника и за голяма изненада - никой сред "дюшекчиите" не успя да реагира! 2:1!

ГОЛ! Антоан Гризман беше следващият, разправил се с един от двамата вратари! Французинът успя да изравни седем минути след попадението на сънародника си.

Бившият футболист на Барселона се нагърби с нападението на "дюшекчиите" и тръгна да нахлува през центъра. Той се справи няколко съперникови футболисти и с точен нисък удар прати кълбото във вратата за 2:2! 

В заключителните минути на първата част Родриго пропиля едно от най-честите ситуации до почивката. Бразилецът стори всичко нужно, след като овладя кълбото след изненадващ пас на Рюдигер и залъга двама в наказателното поле, но ударът му бе незадоволителен. Облак хвана кълбото. 

Второ полуврене

В първите 20 минути след почивката не се стигна до точен удар и опасните ситуации пред една от двете врати най-често бяха мираж.

Подобно и на първото полувреме - Лино бе сред най-креативните и отново пробва от дистанция, но този път кълбото премина близко покрай страничния стълб. 

ГОЛ! Известният натиск на символичните гости изглежда, че даде резултат към 79-ата минута, когато кълбото за трети път се оказа в мрежата на Кепа. Испанецът сериозно бе притеснен от Мората и изтърва топката. Тя обаче рикошира в Рюдигер и с огромен късмет за "дюшекчиите" се озова във вратата на "кралете"! 2:3!

ГОЛ! Реал Мадрид изравни отново в 85-ата минута. Възпитаниците на Симеоне бяха обстреляни на три поредни пъти - от Винисиус, Белингам, но в крайна семетка Карвахал прати висока топка, която в отсъствието на Облак от голлинията нямаше как да бъде избита. 3:3!

В началото на 5-минутното добавено време Брахим Диас нахлу отдясно и стреля ниско и по диагонал, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб.

Продълженията

Реал Мадрид още след иразвнителното попадение на Карвахал в края на мача взе трайно инициативата на терена и контролираше топката през 60% от първите 15 минути в продълженията. 

Възпитаниците на Анчелоти обаче не успяха да създадат нито едно голово положение, тъй като умело бяха спирани от "дюшекчиите" пред наказателното им поле. Една груба грешка на Витсел можеше да провали Атлетико, но "кралете" нямаха нужния късмет в ситуацията.

По същото време Тони Кроос не спираше да бъде освиркван, след като се появи на терена в последните 20 минути от редовното време.

ГОЛ! Късметът този път се усмихна на Реал Мадрид и Савич имаше нещастието да си вкара автогол, подобно на Рюдигер от 79-ата минута. Така "кралете" отново взеха аванс към 116'! 4:3!

ГОЛ! В оставащите минути "дюшекчиите" се хвърлиха за всичко и така получиха пети гол. На контраатака след статично положение Диас се оказа по-бърз от излезлия в предни позиции Облак. Нападателят пробва късмета си от страничната линия и оформи крайното 5:3!

Стартови състави

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Валверде, Чуамени, Модрич, Белингам, Родриго, Винисиус

Атлетико Мадрид: Облак, Йоренте, Савич, Хименес, Ермосо, Лино, Коке, Саул, Де Пол, Гризман, Мората

Преди мача

Градските съперници вече премериха сили през настоящия сезон и "дюшекчиите" нанесоха последната загуба на Реал Мадрид до този момент - 1:3 на 24-и септември. След това никой не успява да се справи в "кралете" във всички турнири. 

Атлетико Мадрид не може да се похвали с нещо подобно и дори е крайно неубедителен в последните си 5 двубоя - 2 победи, 2 загуби и равенство. Преди година отборите се срещнаха за Купата на Краля, когато на четвъртфиналите в редовното време на "Сантяго Бернабеу" отборите си размениха по гол, а в крайна сметка Реал се наложи с крайното 3:1 след продължения.

Повечето проблеми за спортно-техническия щаб на Реал - Алаба, Васкес, Куртоа и Милитао са контузени и отсъстват, а Витоло и Лемар за в сходна ситуация за символичните гости. Бариос остава под въпрос. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички