Скандалът в Испания се разраства: Седем играчи на Валядолид са били подкупени, за да загубят от Валенсия


Скандалът в Испания се разраства: Седем играчи на Валядолид са били подкупени, за да загубят от Валенсия
Снимка: Getty Images/Guliver

3909 0

Седем футболисти на елитния Реал Валядолид са били подкупени в разследвания за черно тото мач срещу Валенсия в последния кръг на Примера Дивисион, завършил 2:0 в полза на „прилепите”, съобщава „Ел Мундо”. Въпросният двубой е един от деветте съмнителни мача в испанския футбол, за които се подозира, че са били уредени. „Ел Мундо” пише, че полицията е научила за телефонни разговори включващи бившия футболист Карлос Аранда, за когото се твърди, че оглавява престъпната група.

Сред заподозрените са още капитанът на Валядолид Борха Фернандес и бившият футболист на Реал Мадрид Раул Браво. Те бяха арестувани миналата седмица, но бяха освободени под гаранция след изслушване пред съдия по обвинения за спортна корупция и други престъпления.

Според информацията Браво се е срещнал с Фернандес във Валядолид, като има и доказателства за среща между играчи в дома на крилото на местния тим Кеко. „Седем играчи бяха подкупени, няма повече. Заложи 10 хиляди евро и ще спечелиш 20 хиляди евро”, казва Аранда в телефонни разговори, в които съветва събеседника си да заложи на срещата.

На друг запис той се обажда на свой приятел: „Виж, братле, Валенсия ще победи през първото полувреме и през второто, ок? Тоест ще спечели първата част, както и мача. Не да победи, а да вкара два гола в двете полувремена, да спечели първата и втората част (…) Виж, разбираш какво е, никой не бива да разбере, но ти знаеш какво е. Никой. Никой значи никой. Никой, нито твоите приятели, нито някой друг”, са думите на Аранда.

Собственикът на Валядолид - бразилската легенда Роналдо, заяви: „Надяваме се това да не е вярно. Във всеки случай е хубаво да се разследва, защото всички сме против корупцията".

Скандалът с уредени мачове в Испания "гръмна" в края на месец май. Тогава стана ясно, че тимове от Примера и Сегунда Дивисион са замесени, като повече за тази новина може да прочетет в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички