Син на легенда: Барселона даде първи професионален договор на обещаваща надежда


Син на легенда: Барселона даде първи професионален договор на обещаваща надежда
Снимка: Getty Images

2518 0

Барселона подписа договор с най-малкия син на бившия нападател Патрик Клуйверт - Шейн, информира "Sport".

Клуйверт-младши е подписал днес (25.09) първия си професионален договор , след като навърши 16 години през уикенда. И той като баща си също играе като нападател, въпреки че често действа по фланговете, а не като номер девет, както правеше бившият нидерландски национал.

Син на легенда с първи професионален договор

И все пак, за да покаже същия инстинкт за голмайстор като баща си, Клуйверт трябва да излезе от младежките редици на "Ла Масия". Той се премести на "Камп Ноу" на 9-годишна възраст от Пари Сен Жермен. Част е от холандския младежки национален отбор.

Патрик Клуйверт прекара шест години като нападател за Барселона, след като подписа за тима през 1998 г. от Милан и напусна заради Нюкасъл през 2004 г. По това време той вкара 122 гола и даде 60 асистенции в 257 мача за каталунците. Между 2019 г. и 2021 г. Клуйверт прекара две години като директор на "Ла Масия". А в момента Барселона има проблем с  контузени играчи преди важни двубои за каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички