Шокиращата история за 2 бутилки вино, която олицетворява управлението на Бартомеу в Барселона


Шокиращата история за 2 бутилки вино, която олицетворява управлението на Бартомеу в Барселона
Снимка: Getty Images

4172 0

През вчерашния ден (6 октомври) изпънителният директор на Барселона Феран Ревертер оповести данните от прословутия одит на клуба, който трябваше да покаже в детайли неговото финансово състояние.

От него стана ясно, че по време на управлението на президента Хосеп Мария Бартомеу, каталунците са сключвали много неизгодни дългосрочни сделки, които са обрекли Барса на трупането на милиони евро дългове.

Бартомеу бе начело на Барселона от 2014 до 2020 г., а по време на пресконференцията на Ревертер един любопитен негов разказ остана на заден план, но той е много показателен за това какво е било нивото на организация и работа в клуба по онова време! Настоящият изпълнителен директор разказа, без да го назовава по име, история с участието на един от вицепрезидентите на клуба...

Той е отишъл на ресторант, изпил е две бутилки вино на обща стойност 700 евро, но не е платил на място сметката си, а е занесъл касовата бележка в офисите на "Ноу Камп", за да я плати клубът Барселона!

По нашенски казано, тази кратка история наглед демонстрира нивото на шуробажданащина в Каталуния и показва тоталното занемаряване на финансовата дисциплина и най-малкото - етиката. На фона на този разказ на Ревертер, няма нищо странно в това, че клубът е подписвал изцяло вредни за него сделки с играчи.

По времето на Хосеп Мария Бартомеу в Барса пристигнаха футболисти като Антоан Гризман и Филипе Коутиньо - първият вече се завърна обратно в Атлетико Мадрид, а вторият така и не успява да се впише в колектива и дори изкара период под наем в Байерн Мюнхен.

В този материал пък можете да научите как се казва човекът, който е спасил Роналд Куман от уволнение в последните седмици!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички