Шави заговори за сериозно напрежение в Барселона и поиска промяна в отбора


Шави заговори за сериозно напрежение в Барселона и поиска промяна в отбора
Снимка: GettyImages

2022 0

Барселона се завърна към победите след обрат за 2:1 над Алавес в неделя следобед, въпреки че успехът далеч не бе убедителен за каталунците. Роберт Левандовски им спести поне малко от критиките, след като Саму Омородион отбеляза за баските след 18 секунди. И след двубоя Шави призна, че има неща, които отборът трябва да изчисти, за да не се стига до такива моменти.

Критиките се отразяват на младите играчи

"Позиционно не бяхме зле, но страдахме заради загуба на топката, особено със Саму. Не сме в най-добрия си момент, но показахме дух, за да спечелим в мач, в който израснахме от предходния", заяви той, визирайки загубата от Шахтьор Донецк.

"Допуснахме гол в рамките на 18 секунди. Недопустимо е и трябва да променим динамиката. Отборът има някакво напрежение в съзнанието си, което не съществуваше преди месец. Трябва да го променим".

"Негативизмът около отбора и критиките се отразяват на играчите ми. Преди всичко на младите. Ветераните като Левандовски и Иниго не са особено засегнати от това Ние сме в много тъжно състояние, най-трудната част от сезона. Както и на "Аноета" (б.ред. двубоят с Реал Сосиедад), мачът ставаше много грозен", допълни Шави. А преди двубоя легенда на испанския футбол посочи най-голямата грешка на Барселона и на Шави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички