Барселона си поигра с огъня, но Роберт Левандовски се отпуши и го потуши (ВИДЕО)


Барселона си поигра с огъня, но Роберт Левандовски се отпуши и го потуши (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1269 0

Барселона записа много трудна домакинска победа над Алавес, осъществявайки обрат от 0:1 до 2:1 след почивката в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига!

За първи път от почти 3 месеца Педри излезе като титуляр, заменяйки сред стартовите 11 на Шави наказания заради натрупани жълти картони Гави.

Още в 18-ата секунда гостите откриха резултата чрез Саму Омородион, след като преди това Илкай Гюндоган сбърка фатално в центъра и така позволи да бъде организирана бърза контраатака. Това бе най-бързият гол в историята на Алавес!

В 18-ата минута защитата на каталунците "заспа" и позволи на Омородион да излезе сам срещу Тер Щеген, но 19-годишният нападател не нацели очертанията на вратата, за да покачи на 2:0. След половин час игра ситуацията се повтори, като този път шутът на испанеца "облиза" горната греда. 

Седем минути след началото на второто полувреме Роберт Левандовски възстанови равенството, засичайки с глава центриране на Жул Кунде от дясното крило. Това бе първо попадение за поляка от 23-ти септември насам!

В 76-ата Барса получи дузпа за нарушение срещу Феран Торес, който се бе появил на смяна малко преди това. Зад топката застана Левандовски и не сбърка, пращайки топката под напречната греда за 2:1.

*Със спечелените 3 точки каталунците събраха актив от 30 на третото място и се доближиха на две от втория Реал Мадрид и на четири от лидера Жирона. Алавес пък остана на 14-ата позиция с 12 пункта. След паузата за националните отбори Барселона гостува на Райо Валекано (25-и ноември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички