Шави взима седем нови през лятото, а дузина играчи на Барселона са с неясна съдба


Шави взима седем нови през лятото, а дузина играчи на Барселона са с неясна съдба
Снимка: Getty Images

3602 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес планира да привлече седем нови играчи през лятото, разкрива каталунското издание "Sport". Специалистът иска да разполага с по двама равностойни играчи за всяка позиция, а Матеу Алемани и Жорди Кройф вече работят активно в тази насока.

Каталунците искат да привлекат вратар, който да се конкурира с Марк-Андре тер Щеген, централен защитник (най-вероятно Андреас Кристенсен от Челси), двама полузащитници, като единият от тях ще е Франк Кеси от Милан), и двама нападатели.

За да подпише с всички тези играчи, Барселона ще трябва да се раздели с някои от наличните футболисти. През лятото изтичат договорите на Дани Алвеш, Сержи Роберто, Усман Дембеле, Люк де Йонг и Адама Траоре. С някой от тях ще се водят разговори за продължаването на контрактите им.

Освен това, клубът ще се опита да продаде Клеман Ленгле, Самуел Умтити, Оскар Мингеса, Сержиньо Дест, Рики Пуч, Мемфис Депай и Мартин Брейтуейт. Филипе Коутиньо, Миралем Пянич и Франсиско Тринкао пък ще се върнат, след като играха в други отбори под наем!

Четете ОЩЕ новини за Барселона в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички