Историческо! Барселона направи черен рекорд


Историческо! Барселона направи черен рекорд
Снимка: Getty Images

1793 0

Барселона направи нещо невиждано в своята история! „Каталунците“ регистрираха 3 поредни домакински загуби в рамките на един сезон за пръв от създаването на клуба. Антирекордът стана факт след снощното шокиращо поражение с 0:1 от Райо Валекано насред „Камп Ноу“.

Немислимата черна серия започна с отпадането от Айнтрахт Франкфурт на ¼-финалите в Лига Европа. Германците победиха изненадващо с 3:2 като гости и продължиха напред в надпреварата. 

Изхвърлянето от Европа се оказа само началото на кризата. Последваха две поражения с по 0:1 в испанската Ла Лига от слабаците Кадис и Райо Валекано.

Така за първи път Барселона загуби три пъти подред пред своите фенове. Отборът  тръгна отлично под ръководството на Шави Ернандес, но сега постави невиждания черен рекорд.

През миналия век „блаугранас“ също са нареждали три поредни поражения на „Камп Ноу“, но това не стана в рамките на една състезателна кампания. През  сезон 1997/1998 „каталунците“ загубиха последните си 2 домакинства. След това стартираха и новата кампания с провал на своя стадион.

Междувременно Шави разкри каква е причината за последното позорно поражение от Райо Валекано и отправи призив към футболистите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички